Sunday, March 7, 2010

It's finally Fella

Dah lama merancang untuk beli sofa baru. Ingat entrynya disini? Semalam bermula dari awal pagi dok membakar kalori ngemas umah atas dan bawah dan tetiba terjumpa iklan Warehouse Fella design dalam timbunan kertas-kertas iklan yang berlonggok kat bawah porch. Apalagi kali ni terjebak betul!

Rambang mata nak memilih and as usual as frugal person we took quite a long time to decide which sofa to buy...among the range ...3+2+1 OR 3+2 OR few more options. Sampai la hujan turun..sampai dah maghrib..tak jugak decide...kedai nak tutup jam 8pm. Huhu

Akhirnya...yg ni menjadi pilihan:

3+2 @ RM2999 (40 % diskaun kalau tak silap) including delivery charge of RM90.

Opss...dah selamat sampai umah hari ni jam 12pm. Sungguh awal gitu! Kami kawtim abeh semalam soh salesman tu masukkan delivery charge sekali dlm harga sofa tu hehe :). Sape2 nak beli sofa 2 seaters mmg byk giler pilihan. Ranga yang 3+2 / 3+2+1 agak limited. Lagi satu coffe table kat situ sgt elegan dan murah, kalau beli kang membazir pulak :)

Sofa lama berusia 4 tahun. Dibeli pada Harga RM900.

Masa beli tu baru masuk rumah baru n budget very tight, so beli murah aje. Senang je nak dispose. Tadi kami mintak uncle cina yg hantar sofa tu hangkut skali dengan upah RM20.

Btw, masih ada lg 2 sofa lama lg yg dok menghiasi ruang tgk tv. Sayang pulak nak buang. Boleh la buat tempat lepas masa tgk tv.
Belah kiri tu 2 seaters sofa lama kami dan belah kanan 3 seaters sofa lama mak kasi.

Ha tu mmg pemandangan hari Ahad, hari santai-santai di hari Ahad. Tergolek dok bantal bantal dan toto.

Ayah kata mama senyum sampai telinga hari ni sbb dpt sofa. Bukanlah! Mama happy sebab dah masak awal ( roasted chicken you!) and now boleh rehat-rehat ngan anak-anak :) 2 hari ni mmg sgt produktif..asik membakar kalori aje...ntah la nape..agaknya sbb nk dpt sofa baru :p

ESOS~ harga TM agak naik ek? jom esok tgk lg kot2 ada rezeki jual baki2 ESOS yang ada.

7 comments:

Farah Ikin said... Reply To This Comment

ai..salam
cantik tul lah sofa tu..kita pun berangan gak nak beli sofa fella tapi takder rezeki lagi

berapa harga sales sofa tu?

y@tipruzz said... Reply To This Comment

akhirnya hehehe!
taper taper jual esos bley cover balik kos sofa :p

Farra said... Reply To This Comment

Farah Ikin, tu sy dah letak RM2999

Yati, esos tak jual lg ni! hehe..takpe2 yg penting tidak berhutang

Tyha said... Reply To This Comment

Sometimes we need reward for our self...;).

Nah...dpt sofa baru mesti happy senang hati,x serabut.Penat pon hilang sebab nampak sofa.

`Ain said... Reply To This Comment

awat tak htr je sofa lama ke kondo kitaorg..bole letak kat lobby!

Puan Hanis said... Reply To This Comment

sapelah yang tak tersenyum dan tersengih dapat fella dik nun oiii.....hehehehe

syoknyaaaaaaaaaaaa

kaler sofa tu masuk sungguh dengan langsir hijau lembut rumah ku...hihihih

Hilmi & Faeizah said... Reply To This Comment

wah cantik sofa...