Thursday, January 28, 2010

Rezeki besar

Rezeki allah datangkan dalam macam-macam bentuk. Semoga ia menjadikan kami hamba Allah yag sentiasa bersukur kepadaNYA.

Sibuk bangettt ni, tapi share sket story moly buat nota / pengajaran para ibubapa. Dedua ni kisah rezeki anak dan keluarga:

1) Muaz
Rasanya ramai gak dah tahu bila aku letak status fb mlm tadi. Alkisah kami semua kat bawah dan bby Muaz tido depan tv kat belah atas. Aku n hubby sibuk masak/mencuci kat dapur. Anak2 besar sibuk main. Siap je masak aku terus gi depan tgk budak besar dan tetiba terdengar suara halus dr atas. Sepantas kilat aku berlari naik atas. Bby Muaz btol2 kat tepi palang nak terjun bawah! Ya allah..luruh jantung aku ni! Sib baik ada satu towel yg berkaler attract his attention and die dok main2 ngan towel tu. Mengalir air mata kesyukuran atas nikmat yang amat tak ternilai ini. Hanya allah je yang tahu betapa bersyukurnya kami! Dapatkah anda rasakan??

2) Susu
Aku cam biasa nak buat koje laju sangat sampai agaknya terlupa nak tutup pintu freezer betol2 masa kuarkan susu pagi td. Ntah cemana be4 kuar umah aku tergerak hati nak gi dapur kejap & nampak pintu freezer tak tutup rapat. Ya Allah, alhamdulillah! Selamat lg sume stok susu Muaz. gembira, happy, bersyukur dll. Dapatkah anda rasakan???

Dengan ini Mama puasa nazar hari ni. Ya Allah, kau Maha Pemurah. Menitis lg air mata ni!

Anaks~ no word can describe how much we love them ..kan kan? ish nangis lg

10 comments:

Anonymous said... Reply To This Comment

Assalamualaikum,

Semoga kasih sayang Allah SWT sentiasa bersama hamba2Nya yg sentiasa ingat padaNya. Amin.

ieka said... Reply To This Comment

Fara,
Alhamdulillah semuanya selamat.. :) Kdg2 bukan sengaja lupakan, tapi mmg sifat manusia bukan ingat sentiasa.. No. 2 tu, dulu mcm kurang faham..tapi sekarang ku fahammm sgt :)

kaezrin said... Reply To This Comment

Fara

syukur alhamdulillah

Ummu Auni Afif said... Reply To This Comment

syukurnya...kena banyak bersyukur tu.

p!nkerton said... Reply To This Comment

syukur alhamdulillah takde apape kak. bila kena situation mcm ni mmg rasa grateful sgt kan huhu..

Puan Hanis said... Reply To This Comment

Ya ALLAH....syukur alhamdulillah

berdebarnya baca cite muaz tu.

syukur,syukur,syukur

Farra said... Reply To This Comment

syukur alhamdulillah kawan-kawan

ika, sib baik dh faham citer no 2 tu ek? hehe

Anonymous said... Reply To This Comment
This comment has been removed by a blog administrator.
CT said... Reply To This Comment

Farra,
alhamdulillah xde kejadian yg x diingini....ini pun kire rezeki n rahmat Allah kan.....alhamdulillah...

CT said... Reply To This Comment

Farra,
alhamdulillah xde kejadian yg x diingini....ini pun kire rezeki n rahmat Allah kan.....alhamdulillah...