Thursday, June 18, 2009

Aktiviti masih biasa...

Sakit pinggang memang la sakit pinggang...berat badan kan dh naik 16kg :p. Kebanyakkan aktiviti masih berjalan seperti biasa dengan sedikit adjustment hihi..antara aktiviti:
-
-
-
-
-






1) Shopping tudung raya @ Jakel :p

4 warna plain ni emakku kirim. Yang 3 warna di atas termasuk diriku punya :p Ni kes Anak Borek, Mama Rintik. Ku hadiahkan 1 tudung DIY labuh warna hitam kat emak.dulu ..now dia suka sangat dan terus kirim warna lain. Harga sales RM18.90/meter~Lycra Plain.

Lycra Corak ni utnuk diriku. Harga Sales RM15/meter.

Apapon mmg rambang mata dok tkt 2 jakel mengadap kain-kain Lycra yang berlambak itu...waduh..kene baca doa banyak-banyak. Ku pergi lepas abeh OrenBijak kui 5.30pm. Sanggup gi tu walaupun kursus habis lambat :p. Bak kata Cik Abg " Sanggup tu merempuh jem ke Jakel" ahaks :p

2) Masak - memasak

Insyallah setakat ni masih larat memasak dengan minor adjustment iaitu banyak duduk. Maksudnya saya duduk atas tikar masa potong sayur , kupas kulit bawang etc. Dan sekarang ni hari biasa masak satu lauk je tapi lengkap segala khasiat ( sayur masuk sekali). Contoh:

Isnin- Sup tulang dengan kentang dan lobak
Selasa- Asam Pedas Ikan + Sayur bendir
Rabu- Nasi goreng Cina (gambo bawah :p)


Mus'ab 1st day at school (lepas cuti sekolah :D). Ayah & Mama amik cuti you..dia pon excited. Mawaddah lagi la excited. Hehe

4 comments:

cik mas said... Reply To This Comment

wah.. dah shopin raya ye..

Farra said... Reply To This Comment

wajibun cik mas...bulan pose nanti pantang dah tak bleh shopping even baking! huh..cemana tuh..hehe

ShaFiAti said... Reply To This Comment

kisah malangnyer..anak k.su 2 hari pi skolah tak pakai kepiah..sbb ummi nyer tak jumpe kat mane simpan kepiahnyer..adui la..after 2 weeks school break, susah ilang itu kepiah...eheh..ape la ummi ni..hari ke-3 k.su pujuk die soh pakai kepiah lain..die ok je..dah berhari2 cari tak jumpe..

dua2 ilang..kat mane lagik nak cari ni..rasenyer letak kat tempat biase..takut ade org ubah ni..

usaha akan diteruskan lagik..moga2 jumpe..:)

Farra said... Reply To This Comment

kak , kebetulan sy kan baru sorting baju anak-anak, so sume elok le tersusun ihiks