Wednesday, March 18, 2009

Tart lagi..Tag lagi..



Pagi tadi sambil memandu, makan Cheese Tart..itulah habit time memandu. Suka sangat mengunyah sambil memandu tak kirala time preggy or not preggy. Sib baik kotak Cheese Tart dok belakang, jadi ada lagi untuk jualan. Hanya tinggal lagi 6 biji saja ( 2 pembeli shj).




Mum of the year award from Yati.

It seems that the award comes with a set of rules which are:


1. Admit one thing you feel awful about (involving being a mom). Once you have written it down, you are no longer allowed to feel bad. Remember you are a good mom!
Bila anak-anak buat perangai 'baik' dan mama tinggikan suara marah dan kadang-kadang sampai naik tangan. Erghh..bukan senang nak didik kesabaran ni.
2. List 7 things you love about your kids, you love doing with your kids, or that your kids love about you.
1. Bila anak-anak main basikal dalam rumah sama-sama sambil buat aksi merempit. kecoh rumah..
2. Bila mama baking..then anak-anak suka tegur " mama, buat kek orang yer?"..cute la soalan tu!
3. Baca Iqra sama-sama ngan mama...bila pusing balik huruf Alif, Abang Mus'ab suka cakap " tak tahu" then dia tanya Mawaddah apa dia? Mawaddah pon bagi jawapan. Entah kenapa bila dah masuk huruf jauh-jauh, Alif dia suka lupa . Mama terpaksa bagi lagu untuk Alif iaitu " AaaaaAaAaa"
4. Anak-anak kaler buku sama-sama sambio Mus'ab tunjuk apa yang patut kat Mawaddah.
5. Suka tgk bebudak ni main di taman permainan
6. Suka tgk adik beradik pimpin tangan masa jalan-jalan di petang hari
7. Bila adik temankan Abangnya. Mus'ab ni penakut, dia salu ajak adik untuk pergi mana-mana bahagian dalam rumah..si adik pon ikut la..kadang-kadang adik takmo ikut, naik berangla si abang. Entah siapa ajar dia perkataan 'hantu'..ish ish

3. Send this to 5 other moms of the year that deserve a reminder that they too are the best moms that they can be. Remember to send them a note letting them know you have selected them, and also add a link to your post that directs people back to the person who nominated you.
Zu
K. Chor
Yang lain cam dah dapat jekk

Lagii..

Semalam beli lagi 2 tudung untuk tudung DIY warna purple dan hijau lumut. Dah belikan juga kain yang dipesan cikgu jahit, Hany. Makin pakar Pn Hany ni yek ;). Saya punya? Konfem tak jahit ler..nak upah Kak Tie, cikgu jahit dulu....yeyeh nak tudung baru before gi Langkawi..18 April..1 month lagi!!

5 comments:

kimae said... Reply To This Comment

salam farra,

karang nak gi umah jumpa shell amik kopok kan?? Kalu ada lagi tart tuh...bawaklah skali, kalo xde lagi org beli bwk 6 skali....hubby shell yg ngidam...hehehe! Tapi kalo dah abes pun xpe...lenkali.

Thanx.

Farra said... Reply To This Comment

insyallah zakiman, now tinggal lagi 3 jek....eh hari tu dah makan banyakkan?

eLLe said... Reply To This Comment

alaa fara, ada makan haritu, tp itu dah lamaa..hehehe..nak la stok baru..hehehe..

kimae said... Reply To This Comment

tu lah, 'hari tu' yg farra maksudkan tuh rasenya 2 bulan lepas kot...huhu!

Farra said... Reply To This Comment

btol gak tu..dah lama..yg dulu tu pon dah 'terkeluar' balik :D