Monday, March 16, 2009

Jejak 1 kereta baru

Sabtu lepas, lawatan pertama dijalankan ke Cawangan Proton Kepong, ini 'findings' nya.

Exchange Program for RM5K discount.
Kereta Proton Saga 92 kami layak utk semua jenis Proton KECUALI EXORA.

Proses seperti berikut:
1) Buat ' Carian' di JPJ ( caj RM50)
2) Buat ' Carian' di Puspakom( caj RM50)
3) Kemukakan semua hasil di atas dan serahkan pada Cawangan + Kereta Lama + Dokumen lain

Tempoh yg di ambil: Lebih kurang 3 minggu. Jika mahu cepat guna cara 'trade in' kereta lama di mana nilai 'trade 'in' hanya RM2K. Huh..tak berbaloi laa. Jadi saya bercadang membuat proses tersebut pada hujung bulan 3 kerana mahu pinjam 1 kereta emak since Emak dan Abah akan menunaikan umrah selama 3 minggu bulan April ini. Baby benz is not handy for me occay.

Saya sedang mempertimbangkan untuk Persona Medium (M) atau Persona SE.

6 comments:

-ummu amin- said... Reply To This Comment

Farra, ayu pun pakai Persona skang nih. So far, quality dia ok.. enjin takde prob... mmg rasa berbaloilah beli sbb harga dia affordable.. SE lawa tapi kiteorg amik yg M line.. masa tuh SE tak kuar lagik..

kaezrin said... Reply To This Comment

wahhh nnt nak rasa naik keter baru boleh..

,melepas cheese tart kat bwh tuh..lambat benor masuk blog awak ari niu...aceeeehehehe

rumet said... Reply To This Comment

Hi Farra, just to share my experience buat Proton Xchange ni... aku buat kat Proton HQ yang dekat sebelah KESAS highway tu.

sebab derang ni HQ, derang bule deliver kereta baru lagi cepat.. and kita boleh nego to use the old car while they process for the rm5k voucher. so hari kita amik kereta baru is the day kita deliver kereta lama.

aku mula2 tanya jugak cawangan proton dekat ngan rumah.. macam2 la kelemahan.. nak register plate number baru pon nak pakai runner.. kene bayar lagi....

all the best on your new purchase!

puterikiut said... Reply To This Comment

wahh bestnyer kete baru..nak beli kaler apa tu..:)

Farra said... Reply To This Comment

ayu~beza bulanan M & SE la ni RM193..masih confuse, rasa nak jimat so better M, but SE lawo gila belah dlam + ada GPS

k.elin~ramai yg terlepas, depa soh buat lagi! adeihh

rumet~kalau gitu better buat kat HQ la kan, tq for the info

k.nita~tatau lg kalernya.mmm

-ummu amin- said... Reply To This Comment

farra, GPS tuh rasanya takdelah best sgt. boleh tanya Ijah kot, sbb dia beli H-Line. mmg ada GPS. Zahan kata GPS Local jer.. tapi interior/accessories SE mmg cantik..