Wednesday, September 10, 2008

Tulang ikan

Hari Isnin buat Ikan Terubuk Bakar..huhu lazatnya mmg toksah cakap le sampai tercekik satu tulang halus..dr Isnin malam buat bodoh sajek..keje..ibadah..sume jalan cam biasa..siap boleh control 'ayu' masa buat presentation CCR dalam meeting :p

Tapi...
Malam tadi dah rasa sakit..rasa bengkak...tiada pilihan jam 9.30mlm kami ke klinik Al-Helmi, klinik kegemaran kami..hanya beberapa tapak dr rumah ( tapi naik kete ler) dengan harapan dapat keluarkan tulang ikan.

Malangnya...
Mungkin disebabkan saya dah pernah cuba jolok2 banyak kali..so tulang dah masuk ke dalam..susah nak tarik..dan Dr kasi ubat:
1) Tahan sakit
2) Antiobiotik

Nasihat Dr..makan ubat masa berbuka & bersahur. Lepas bengkak..nanah keluar dan insyallah tulang ikan tu tertanggal sendiri..Ya Allah..bantulah daku..so kita nantikan!

Nasihat saya...kalau tercekik tulang ikan..kumur2 dan terus ke klinik sebab ada officemate saya berjaya keluarkan tulang ikan dengan cara begitu. Jangan nak tunjuk pandai jolok sendiri ( pesanan untuk diri sendiri! untuk masa akan datang)

Ikan terubuk? tetapi kegemaranku :p ..tulang ikan itu masih bersama di anak tekakku..huhu

6 comments:

eLLe said... Reply To This Comment

laa sian farra...wani dulu pon penah gak, tulang sekat mase lunch hr terus gi hospital pantai dan depa keluarkan la..

so farra, betul tu..pepehal kena p klinik secepat mungkin..dan berhati2 lebih2 lagi makan ikan terubok :)

Nur Suraya said... Reply To This Comment

Haa? Apa dia... nak tunggu sampai "Lepas bengkak..nanah keluar dan insyallah tulang ikan tu tertanggal sendiri"... cuak membacanya... hopefully masalah tulang ni akan selesai segera dengan penuh kelegaan... amin.

Farra said... Reply To This Comment

shell- aku sedang menabahkan diriku huhu

sue- bunyi cam ngeri ek? but i'm fine TQ hihih

puterikiut said... Reply To This Comment

aduh... mintak2 semuanya ok.. cepat la tulang tu tanggal dengan selamatnya..amin..

duratul said... Reply To This Comment

nyaris ikan terubuk..halus, kalau ikan jenahak ke..ikan merah ke,tak boleh tido dibuatnye.sehari dua,lega la tu..:)

Sudirman said... Reply To This Comment
This comment has been removed by the author.