Thursday, March 27, 2008

My rennovation contractors & BD

Assalamualaikum,
#1
Since few people already ask the same questions..I think I’d like to share the info with all of you. My contractors for this Debt – Free renovation are:
1) Architect – Hj Azhari, Architect panel MPS
2) Main contractor – Mohd Zain Abdullah
3) Kitchen Cabinet – Hoyin Kitchen
4) Aluminum sliding door (10 X 7 feet)– Reliance Metal
5) Grill wrought iron (10 X 7 feet) - MyDelux

Later I share the total costs with itemized billing and the pictures pulak okey. Appreciate your patience. ;)

Thanks a lot to them!!

#2
I had made another achievement today, donate blood , very first time of doing this. I've shared a year ago that my 2 attempts failed due to 1st - not enough iodine in blood and 2nd-breastfeeding. I went to Menara TM & did the donation ALONE without any moral supporters. I really determined to do it as I've sacrificed my Puasa Sunat today. Initially, I planned to go with my 2 great subordinates who have the experience in this. However, due to the morning meeting with GM, they have gone Menara earlier. What else i can say? ALHAMDULILLAH. I 'm more than happy. I just informed hubby in late evening (he still on outstation at PD until tomorrow). While laying on the bed, I was having chit chat with the nurses (sis, u all very good!!). They said most of the donators are Chinese. Many other individuals are not aware on the importance of doing this. They are many MYTHS that may hinder people to do it. Example..this is what people said when I'm going to donate..
Eh ..tak takut sakit ker?
Kalau dah donate sekarang..ko kene selalu mantain derma gak at least once in 3 months
Eh..tak takut badan gemuk ker?

My responses:
Kita tak tahu bila kita perlukan darah..mungkin kalau terjadi sesuatu pada kita/keluarga baru kita sedar nak menderma.
Anda tak menderma darah pon boleh gemuk. Ehem, tak jaga makan dan bersenam ker?

I'd like to campaign..if you are healthy and qualified, go ahead! Tabung Darah Negara memerlukan darah anda.

Anyway, tak sakit pon. Kejap sgt ;)

15 comments:

::zuraimah:: said... Reply To This Comment

huhuhuhu dah lama dah kak ct x donate blood..d last time i remembered masa kat MMU sbb masa tu weigth dalam 48 to 49 lagik..la ni x bleh dah coz lower than 45...huhuhu teringinnye nak donate blood lagi...

::zuraimah:: said... Reply To This Comment

alamak..lupe plak...sebenarnye nak tanya..bleh x bagi contact no contractor awak tu..kut la die bleh bagi quotation kat kak ct juga

tq in advance

Fitri & Nazihah said... Reply To This Comment

Farah, dah lama teringin nak derma darah. Dulu time kat UKM siap berkempen untuk derma darah (ogy dulu aktif PBSM). Tapi ogy sendiri tak pernah berjaya derma darah coz tak cukup berat. Huhuhu... Memang frust gak... Anyway, tahniah coz farah dah buat sesuatu untuk menyelamatkan nyawa orang lain...

puterikiut said... Reply To This Comment

tak berjaya gak sbb berat tak cukup.. hehe

Farra said... Reply To This Comment

umah kak CT kat mane ek?
no fon kontraktor 0192659442

yg tak qualified menderma darah takpe..byk lagi cara untuk membantu negara ;)

yatipruzz said... Reply To This Comment

aku pon penah skali je layak derma..excited, pegi reramai ngan halim sumer. Borak sakan ngan nurse,sampai kena restart n cucuk 2x sbb darah tak masuk hehe

::zuraimah:: said... Reply To This Comment

kat Taman Tasik Puchong..under MPSepang gaks...dekat ngn kilang george kent...
awak kat ner ek?

Farra said... Reply To This Comment

OOo
saya kat Tmn Ehsan Kepong

ummi said... Reply To This Comment

hmm.. tak pernah donate blood. you are right, hari ni maybe org lain perlukan donation kita, hari kita kita tak tau kan. to me, the more you give out to the needy, the more you get back insyaAllah..

Julie said... Reply To This Comment

pernah donate 2 or 3x.. hehe.. takde hal punya, i have more than enough blood kot, sekali donate 400ml diorang ambik, last time donate sampai nak pitam..

Farra said... Reply To This Comment

juli, byknyer! kite punya depa amik 300 jek, tapi tak rasa nak pitam pon, lepas tu shoppping sakan kat menara :D

Ummu Auni said... Reply To This Comment

hari tu semangat je call nko
last2 tak jadi pula
aduh....ingat nak turun, duk ralit tung tang, kerja
tengok2 dah terlajak nak abis waktu dah

Farra said... Reply To This Comment
This comment has been removed by the author.
Farra said... Reply To This Comment

la ye kerrr Eni
next time mesti buat..target2
hihi
pahala niat dah dpt tu

azman said... Reply To This Comment

salam,
nak tanye farra sket psl hoyin kitchen. keja diorg ok x? quotation nmpk ok. saye cadang nak amik hoyin utk buat KC saye. harap dpt bantu bg komen mengenai hoyin kitchen. terima kasih.