Wednesday, March 26, 2008

Selasa pon indah juga ;)

Semalam saya bercuti. So apa yang telah saya buat?

1) Mandikan, bagi sarapan dan hantar Mus'ab ke sekolah. Kali terakhir saya hantar dia ke sekolah ialah masa 1st day. Bestnyer kalau jadi surirumah, boleh hantar sendiri anak ke sekolah.

2) Gi Public Mutual kejap kat damansara

3) Gi withdraw duit untuk bayar wrought iron for door grill. Sekarangkan tak guna Credit Card :D

4) Sehari suntuk duduk rumah sendiri sebab monitor 2 kontraktor:
4.1) Mydelux pasang Wrought iron grill. FYI, kami ubahsuai juga pintu masuk umah iaitu Sliding Door RM2800 dan Wrought Iron Grill RM1960. --> psst..yg ni tak frugal, jangan contohi
4.2) Hoyyin Kitchen dah pasang Kabinet Dapur saya dari jam 11 pagi sampai 6 petang.
Mawaddah ada bersama saya sepanjang di rumah. Saya suka :D

5) Lepas siap semuanya saya, suami dan emak mengemas umah. Badan sakit-sakit dek mengemas sampai kui 9 malam. Itupun banyak lagi nak kemas. Kami belum pindah umah sendiri lagi. Sebab today suami gi outstation. So cadangnya nak pindah Sabtu ni.

6) Sebelum tidur, buat kerja sekolah ngan Mus'ab.

Alhamdulillah, my Debt -free rennovation is almost complete. I will share the pictures later ok. So, I guess my SmileyCakes will start its operation this coming Sunday. Dah dpt order pon.

I also shared Cheesecakes tips in SmileyCakes. More tips and recipe will be shared later. Happy surfing ;)

9 comments:

Fitri & Nazihah said... Reply To This Comment

Farrah, bestnya rumah dah siap... Tak sabar ogy nak tengok.. Buatlah housewarming sempena kitchen baru... Hehehe.. Farah memang seronok kalo dapat buat tugas2 suri rumah... Sekali-sekala dapat duduk & main dengan anak best sangat... Ogy kalo dah bosan keje, mesti amik cuti panjang dalam seminggu samada dok kat rumah atau gie berjalan dengan family tersayang... Time tue, mesti off handphone coz tak nak diganggu... Hehehe...

Farra said... Reply To This Comment

best la ogy, tengah rancang2 nak retire awal..nak jaga anak2 sendiri..psl off handphone, I cannot do that..NEVER, my officemates, AGM and GM always need me kot, otherwise tahun depan kot performance dpt level 2 :p

Hany FF said... Reply To This Comment

ekekek..samalah! Hany pun Selasa cuti gak. Mlm sbl tu & pagi tu demam. Rehat-rehat kat rumah sambil still wat keja ofis (sambil baring dan relax & submit thru my broadband)...Then, makan nasik panas dengan sambal tumis ikan bilik & masak kicap telur. Rasa cam sedap giler walaupun sempoi!

Malam pun masak. Lauk siang + ayam goreng & kerabu sotong. Fresh dan menyelerakan jer! ups...Hany rasa badan dah naik. ni la, dah start dinner setiap malam balik dah...erks! btw...nanti bleh la jalan umah Farrah dgn dapur baru! ;) Semangat nak masak kan?!

::zuraimah:: said... Reply To This Comment

Salam...
Farah..since u're having some reno kat umah kan...kak ct nak tanya sket la..wrought iron grill tu pasang kat mana jek yg kene charge RM1960 tu? satu rumah ke? kak ct pun nak reno rumah...tgh2 survey brg jugak ni...

kak ct dapat harga pintu kayu size 1 1/2 yg ada cermin kat tgh tu RM1000, OK x ek? grill x tanya lagi...


Hop to ur blog from aidanye blog..:)

puterikiut said... Reply To This Comment

wahh farra..naper la tak upload gambar sekali..sungguh tak sabar nak tgk..hhehe..

tolong jwb bagi pihak tuan umah..siti..pintu tu package ke harga pintu saje? rasanya kalau utk package RM1000 tu murah..sbb nieta pun dok survey pintu tu.. harga pintu+pemasangan+cat mmg lebih drp tu..

::zuraimah:: said... Reply To This Comment

hehe thanks nieta...

tu siap cat + pasang + pintu semua la... tp org tu kata, kayu tu bukan kayu nyatoh sbb kalo kayu nyatoh mau RM3/4k...

Farra said... Reply To This Comment

Hany, sama plak kita cuti :p tade dapur baru pon sy memang masak dinner everyday ;0

Salam Kak Ct, harga RM1960 tu hanya untuk grill pintu masuk 10 kaki X 7 kaki…kalau pasang grill biasa saya rasa harga lagi murah..this is my decision..even my hubby least favor with this non-frugal decision

Kak Ct, your sliding door tu lagi murah dari saya.. size pintu brapa ek? Then kayu jenis apa..mine is not kayu..aluminium saya punya RM2800 for 10X 7 feet ( sebelum diskaun RM4000)..it’s no bottom track sliding door..utk keselamatan anak2…ada macam2 fesyen..boleh tgk the vendor’s site: http://www.reliancemetal.com.my/..byk design kat kedai showroom dia

Nice knowing u sis

sabar k.nita..hujung minggu ni kot

::zuraimah:: said... Reply To This Comment

thanks farah....cepat update blog on house reno tu ek...x saba nak tgk gamba ni..;)

eLLe said... Reply To This Comment

alaa bestnyee farra rumah dah siapp..