Saturday, March 22, 2008

Beautiful Saturday

Mini celebration

Buat sambutan kecil sempena Hari Jadi Mawaddah. Beli kek American Choc 500gm dari King's Confectionary berharga RM29. Actually, harga agak murah dari Secret Recipe. Tapi,nak beli SC besar sangat. Bila beli King's kecil, itupon susah nak habis, rasa pon kureng. Buat sendiri lagi sedap. Macam tak percaya pembuat kek pon kene beli kek untuk anaknya sendiri. huhuhu

Designer Hood

Alhamdulillah, khamis dan jumaat terkeciwa. Tak sangka cuba nasib hari Sabtu kami dapat yg ini. :). Kat luar harga RM1300, kami dapat RM500. Suction Power: 900m3 / hr


Beli hari Sabtu senang sangat kat Elba Clearance Sales tu. Tak ramai orang. Banyak juga barang baru dikeluarkan terutama jenama Rubine. Paling excited tengok built in oven RM1200 jek. Ada yang kurang RM1000 pon ada. Built in hob Rubine pon menarik! So, tahun depan siapa nak beli boleh target Elba Clearance ni lagi. Peti sejuk yang besar tu ada, mesin basuh ada, ala..semua ada. Very very good bargain. Excited terus call K. Nita. :D K. Nita beli apa?
Rumah

Alhamdulillah, grill dah pasang. Pintu juga sampai hari Sabtu, tapi malangnya ukuran tak tepat. Kontraktor kene pulangkan balik pintu tu kat kilang. Disebabkan dah dapat jimat kat Hood, saya pon jalan gi kedai langsir. Beli rod kayu gantikan rod besi untuk langsir ruang tamu. Harga ok =RM10/square feet kalau kedai SC curtain RM15/square feet. Untuk tingkap belakang memang teringin nak pasang rolling blind curtain. So, dah tempah corak bunga. Harga untuk 3 panel RM256, saya minta kurang dapat RM240. Knape nak langsir jenis gini? Sebabnya, pintu tingkap dapur dah rapat ngan rumah belakang. So, bila malam pasang lampu, orang belakang boleh nampak. Susahla aurat kita, so kita bleh tutup guna curtain tu bila malam ;) Khamis ni insyallah semuanya akan dipasang termasuk Kitchen Cabinet. Dah kata bos, Khamis nak cuti. Semalam Jumaat, saya memula cuti (approved) tapi cancel sebab kesian bos-bos semua manager cuti, kang tade orang bantu. Memang btol jam 5pm++ ada sedikit tugas dapat bantu bos besar. Kesian Bos kerja banyak, jgn stress-stress ok.

12 comments:

Akinol said... Reply To This Comment

See here or here

Ummu Auni said... Reply To This Comment

awat beli kek? tak buat
sedih aku dengar :D

Farra said... Reply To This Comment

aku lagi sedih..ala cemane nak buat..semua bahan2 and alat2 kat umah yag tunggang langgang lagi..kami pon lom masuk umah balikk ..kek tu sampai hari ni tak abeh, semua org takmo mkn

`Ain said... Reply To This Comment

waaah...kami kena beli 2nd home kat kl lah nampaknye!boleh equip kitchen dgn cooking range fr elba clearance sale next yr!!

puterikiut said... Reply To This Comment

hari sabtu tu kak nieta pegi mmg dah takde brg yg nak dicari..cuma beli blender utk jus buah.. target nak dtg lagi esok pagi in case kalau dia keluarkan stock baru..ahad pagi tu kol 8 lebih kitorang dah sampai kat dpn kilang..gi tanya sales girl tu dia kata mmg stok utk hood tyu dah takde..cuma good news nye dia kata dtg lagi lps ni terus ke kilang..mmg derang ader bg diskaun tayah tunggu wholesale clearance.. tu yg smgt skit tu.. tq farra ek sbb call k.nieta.. nnt kalau ader clearance stock utk kilang2 lain area tu pun ckp la yer..

Farra said... Reply To This Comment

K. ain, belilah rumah kat KL..good invesment apa..beli dekat2 kepong ehh..next yr target bulan 3 Elba sales ni

K.nita, boleh kumpul dana lagi tu :D

Fitri & Nazihah said... Reply To This Comment

happy birthday to mawaddah... Nanti kalo rumah dah siap, suruh mama buat birthday party untuk mawaddah yea...

Farra said... Reply To This Comment

thanks Ogy..rasanya birthday bebudak ni sekali sambut masa nak buat kenduri bulan 5 Insyallah

yatipruzz said... Reply To This Comment

farra..curtain dapur tu ko guna roman blind ke? tempah mane?

Farra said... Reply To This Comment

yati, aku tempah kedai curtain biasa2 jek kat kepong ni..actually bukan yg custom made..ready made..dia tinggal nak potong ikut ukuran jek, tak perlu jahit2
kalau yg jahit2 lawo ti siap ada skirting almost RM400
yg aku beli harga RM240 tu termasuk the rail curtain

eLLe said... Reply To This Comment

pelik gak apsal farra pi beli kek, tp rupenye sbb rumah x abes kemas lagi..standard ar farra, kalau dah biasa buat, buat sendiri lg sedap dr beli kat kedaii...huhuhu...

Farra said... Reply To This Comment

itu la shell sodey den