Thursday, March 20, 2008

Cerita Maulidul Rasul

Elba Clearance Sale

Menakjubkan! Saya agak terkilan dan kecewa kerana sampai jam 11 pagi, my designer Hood dah hampir sold out. Very limited units, masa kami sampai tinggal lagi 1 jenis harga RM600 sorang kakak dah book dan 2 jenis saja yg berharga RM500. Asyik dok berdiskusi ngan suami, couple lain dah kebas dulu. Then tinggal lagi satu je yg kurang elok. Kecewa. Saya pon terus berjalan tengok barang-barang lain. Orang ramai macam kat Chow Kit! Akhirnya saya beli 2 benda:
1) Blender Faber harga RM67, normal price RM99. Saya nak guna blender ke2 ni untuk blend makanan tak pedas macam cheesecake etc. Selama ni Peach cheesecake yg sy buat pinjam blender emak. Kini belnder emak dah dipulangkan.

2) Rice cooker mini Faber harga RM44. Ini RC pertama kami beli tapi RC ke 3 kat umah ( 2 yang ada ni saiz besar hadiah kawin). Selama ni kami masak nasi guna periuk kecil atas api, kadang-kadang kalau lupa/leka buat kerja lain, memang pernah nasi hangus!

Nak tengok designer hood yg saya melepas tu?? uh uhhh daku terkeciwaaaa
Yg ni harga offer RM500!!! Yg ni la saya idamkan dulu ingat tak? Harga kat luar RM1200

Yg atas ni harga RM600!!! Harga kat luar RM1400. Pesanan untuk kakak yg tadi tu kalau dia terbaca my blog " emm kak I jeles la ngan uuuu"
Kalau tak percaya pergila tg Elba website.
Pengajarannya:
1) Walau rumah dekat, jangan leka, gi cepat-cepat kalau tak melepas. Ni pesanan untuk bakal-bakal penghuni rumah baru like Zuraini, Kak Nita, Hany kot? :D
Anyway saya bersungguh tanya orang kedai tu, esok tak keluar lagi ker? Dia jawab "Tak". Entah btol entah tidak, tapi saya dah minta tolong Abah pergi dok terpacak kedai tu esok pagi jam 9pagi, kalau ada terus beliiii..so nantikan ceritanya esokk
psst....Hany, awak beli apa?
Mawaddah 2nd year Birthday
Hari ini juga merupakan hari jadi Mawaddah ke 2. Tiada sambutan istimewa lagi memandangkan kami belum berpindah ke rumah sendiri lagi. Lagipon hari ini agak sibuk bershopping di Elba, mengemas rumah dan memasak 2 talam Kuih Kole Kacang untuk diberi kepada jiran dan ke Markaz sempena Sambutan Maulidur Rasul.
Alhamdulillah saya bersyukur. Allah memberi kekuatan, kesabaran dan peluang untuk menyusukan siputeriku ini walaupun seringkali masa diriku ini terhad dengan keperluan tugas harian dan tugas sambilan. Saya masih menyusukannya sehingga hari ini dan tidak merancang untuk menghentikannya sehingga Allah sendiri menentukannya apabila tiba masanya. Sayang, mama always luv u.
Happy Birthday Mawaddah ;)

7 comments:

Hany FF said... Reply To This Comment

;) sampai jugak ke Elba Warehouse Sale tu. Beli Faber Blander & Grinder, RM80 dan Faber Slow Cooker (yg kecik), RM40. Petang...sambung rekki rumah idaman ;P

Hany FF said... Reply To This Comment

eh lupa...heppi besday mawaddah! :)

puterikiut said... Reply To This Comment

happy birthday mawaddah..dah besar dah dia..:)

ala farra frustnye.. utk kak neita yg target nak gi weekend nie lagi melepas la kan.. uwaaaa

Farra said... Reply To This Comment

letih tak Hany? bergelut ngan orang ramai & anak nak mintak dukung? camtu la kami semalam :p
tenkiu from Mawaddah

K. Nita, kalau nak benda2 lain like iron, hair dryer, blender, grinder, oven, peti sejuk, slow cooker, rice cooker..tu byk lagi ..utk Hood, lupakan saja

ummi said... Reply To This Comment

cerita pasal blender ni, akak ada satu enjin, 2 bekas. 1 bekas utk bawang / cili, another untuk blend buah / things nak buat kuih2 manis. then akak beli phillips yang ada food processor tu. senang nak blend ayam / daging / ikan.

happy bday to mawwadah. boleh dapat adik lepas ni yek.. dah besar dah anak dara tu.

Farra said... Reply To This Comment

k.tie..utk pedas2 yg philip tu sy dh tanyer kedai nak beli bekas aje..tapi dia kata kene tanye kilang..aiseh susah maa

mmg dah bersedia nak dpt adik :D

Wan Ahmad Dani said... Reply To This Comment

Farra.. nak nagis nie.. Yanie missed Elba Clearance Sale nie.. huhuhuhu