Monday, December 3, 2007

Kesian gigiku

Sabtu lepas, aku ke klinik gigi untuk kali ke 3 sejak dr deepavali. Actually gigi depan aku ni dah banyak kali terhantuk ngan kepala anak-anak yang cukup aktif, suka sangat berlaga kepala ngan gigi depan aku. So gigi ni dah lari sket dr kedudukan, patah sket & goyang sket. Akibatnya aku perlu menjalani root canal treatment. Dulu aku takut gila nk jumpa doktor gigi. Tapi la ni dah biasa, tak takut sangat coz every year dah mula jumpa dr gigi nak buang karies gigi. La ni pon aku mesti guna dental floss tetiap malam lepas gosok gigi :D Pergh semangat gitu! Takut aku pon hilang bila banding ngan sakit bersalin, aduhai mmg terasa beza sgt & terus jd tak takut. Lepas ke dentist aku singgah 2 kedai:Care4 & HOI. Barang-barang mentah nak buat kek memang ler dah naik harga bukan aje kat Yen, kat HOI pon dah naik. Rata-rata yg naik: Cream Cheese, butter, tepung, filling like blueberry filling dll. Lepas zohor kami ke ofis kejap hantar kek untuk Asmah dan terus ke rumah YatiPruz.

Ahad plak tade buat apa. Lepas kemas umah & buat kek untuk Ipah, tangan ni gatal sangat nak buat Cheesecake terbaru. Ni semua gara-gara dapat inspirasi dr Buku Juniors yang baru beli, my very 1st Cheesecake cookbook. Lps buat kek tu kami ke kenduri kawin rumah kawan Abang, dekat je kt Selayang. So, kengkawan jangan lupa lihat kek terbaru Smiley disini. Suka btol aku ngan kek ni sebab tak crack langsung! Semuanya sebab ikut tips Juniors! Nak tau apa rahsianya? will share later2 la kot. Baby cheesecake aku ni Cik Abang & Mawaddah memang suka sangat. As usual, Mus'ab langsung le tak pandang. Agak2 rugi tak dia? ehehe

Aku ni mmg suka baking but not limited to kek only, sesekali aku buat gak roti agar ilmu/skill yg tak seberapa ni tak berkarat. So last week I made this Bread Potato yang rupanya tak berapa beautiful but still tasty as claimed by my Abang & Abah. Lagipon tepung buat roti ni aku dpt percuma dulu masa beli SPAR mixer. Tarikh tepung dah nk tamat so kene buat cepat :) Lain kali la kot share resipi. Rasa mata dah ngantuk nak tidur.SMILEY BABY CHEESECAKE clich here to find more.

2 comments:

`Ain said... Reply To This Comment

abg wady dah complain on my figure sekarang.i`ve gain 5kg weh!so nowg join aerobic class daily and have to avoid all cakes.temporary halt
:( but, it doesn`t mean that i have to stop baking..:)

Farra said... Reply To This Comment

hari tu mak mertua kita kata k.ain dh gaining weight, tapi sy tak percayalah, nak kene jumpa dulu btol ke idok
berat naik ni, ada any good news ker? ;p