Wednesday, December 23, 2015

Review: Hurom slow juicer

Jaga kesihatan ni actually ada macam-macam cara. Antaranya senaman, jaga makan, jaga minum dan tak kurang juga minum jus utk detox. Kalau kat KL ni rasanya macam dah berlambak kot company jual juice. Macam Juiceria etc. 

Akak beli dari AliExpress. Akak lama dah niat nak beli , sekali tetiba dapat emel dr AliExpress akan ada sale pada 11.11. So apa lagi akak pon grab dpat harga 170USD. Lepas convert dalam RM171 gitu..alhamdulillah rezeki! Kalau korang tengok harga dr Goshop, lagi mahal woo dalam RM1500. Huhu banyak btol jimat.

Akak beli before ke NZ, so tak terasa sangat tempoh menunggu tuh..balik je dr NZ taraa dah sampai. It tooks around 3 weeks juga nak sampai to customer.

This Hurom comes with 1 year warranty, buku manual dan buku resipi tapi dalam bahasa Cina. So akak terpaksa le minta dr seller buku in english. Dia pon kasi in softcopy. Seller was very good, very fast respond memang puas hati. 

Ramai gak riki2 akak tanyer pasal Hurom ni sebab tu akak pon tulis la entry ni. Average harga terkini Hurom dalam 200USD++. Seller ada ramai. Kene baca review btol2 ok. Harga dah naik tapi still murah dr goshop hehe. 

Apa yg best pasal juicer ni?
1. Tak bunyi bising.
2. Menggunakan teknologi squeeze. So mesin ni akan perah buah secara efektif.
3. Jus yang dibuat tidak menggunakan gula dan air tambahan.  Betul-betul pure juice! 
4. Mudah nak cuci
5. Mudah nak guna. Budak2 pon boleh tolong. Sementara u masak, u can do juicing! Anak-anak pon boleh tolong masukkan buah dan tekak je butang start eheh

Ni hasil2 jus akak..nyum2..anak-anak pon suke sangat...

Antaranya...
Carrot susu
Celery + Brokoli + Salad
Grape+ Pear+Apple
Orange + Apple
Dragon fruit + Apple

Untuk detox, just tambah lemon..nak tambah hali pon ok..sedap woooo


Akak punya yg macam ni tapi ada pulp level.

Agak-agak kalau jual ada tak orang nak beli? Harga starting RM950 kot. hehe. Makin tunggu, makin naik harga sebab harga in USD.

Selamat menjaga kesihatan ;)

No comments: