Tuesday, September 15, 2015

Review: Innisfree green tea serum

Saya sebenarnya baru jugak terjebak dengan skincare ni hehe..start dr balik cuti di Korea May last year..umur masa tu pon dah nak masuk 34 thn.

So adik2 bole mula awal lg dr akak ok. Hiks

Dalam banyak2 brand ..sy paling suke Innisfree..nak tau tak kenapa?
1. Innisfree guna bahan2 semulajadi sahaja
2. No animal testing, environment friendly. Botol2 yg dh abes pulangkan ke store innisfree utk recycle and u get points. Syokkan? Sy belum cuba sbb innisfree store jauh le..kat sunway
3. Packaging always nice.
4. Harga mampu milik. My officemate terkejut bile tahu the price super affordable ok. Katanya saya untung budget skincare work well on my skin. Alhamdulillah

Ok hari ni nak buat review for 1 item dulu k..which is Innisfree green tea serum. Saya dah guna sejak may 2015..so lebih dah setahun tuh..yang guna sekarang ni dah masuk botol ke-2.

Serum ni teksturnya pekat..cara pemakaian : cleanser-toner-essence-serum-moisturizer

The above routine tu i did twice daily. Pagi dan sebelum tidur. Bezanya malam after serum sy guna sleeping mask.

Simple review about green tea serum..
1. Bau- bau green tea yg i'm ok with that. Since i take green tea daily so bau green tea dah immune hehe
2. Tekstur -pekat but easily absorbed. Letak atas tangan sket then ratakan seluruh muka..urut2 muka ya..sy prefer guna tangan
3. Melembapkan kulit..dah guna lebih setahun..rasa kulit lembap & lembut...sgt hydrated...ianya tade whitening effect
4. Harga untuk 80ml hanya rm68. Sangat la mampu milik. This is the cheapest serum that I know so far.
Soalan: Ada tak naik jerawat semasa pakai Serum ni?
Jawapan: Ada juga kadang-kadang bila stress sangat huhu

Bagi saya kesan paling nyata ialah ianya sangat melembapkan kulit. Sentuh kulit muka ni lembut je rasa 

Last month I purchased new serum It's skin VC Effector. Harga rm28 for 30ml. Yg ni next review plak ok. Sy beli sbb green tea serum hampir habis. My Green Tea serum is in large bottle 160ml and it last till 8-9 months. Botol yg saya guna skrang dh masuk botol ke-2.

So that's all ya.simple je review ni. For me I highly recommend you to use serum. Baca review org lain juga ya sebelum beli serum yang sesuai untuk korang.

Suka botol Innisfree Serum..plastik so senang nak bawa


Botol belah kanan ni adalah serum It's Skin VC Effector 

Perbezaan antara kedua serum. 
Kanan: It's Skin 
Kiri: Innisfree 

Ok jangan lupa tempek Serum sebelum tidur malam ya ;)

2 comments:

Obat Multikhasiat said... Reply To This Comment
This comment has been removed by a blog administrator.
Hany FF said... Reply To This Comment

rajinnya farrah!