Tuesday, November 18, 2014

Tukar duit korean won

Saya ni kalau nak pi holiday puas la dok track currency exchange of that particular country :) hehe. Korang buat gitu tak?

Ok just nak cerita last time before gi Korea saya tukar duit korean won dapat rate 3.23 about end May 2014. Dan kalau korang monitor harga terkini di moneymaster ( my favorite money changer), matawang korea dah turun sket. 

Rate hari ni 3.15. VS mine 3.23. So amacam? do the maths!

 Rate AUD hari ni 2.97. Murah tak? Last year gi GC and last 2 year pi Perth dapat above 3.05.

Rasa cam murah je AUD ni. Isk rasa cam nak tukar je skrang walaupun setahun lg nak fly heheh :D. Berbaloi kot kalau another 1 year rate makin naik.

Hari ni Indonesian Rupiah punya rate 2.80. Murah tak?

Cemana pulak pengalaman korang tukar duit? Salu tukar awal atau 1 week before travel?


1 comment:

AMIIZAA said... Reply To This Comment

salams farah,

berbaloi jugak tukar awal2..:)