Friday, November 21, 2014

The best money changer in KL!

As a traveler choosing the best Money Changer is quite crucial right? I just found another best Money Changer in KL!

Kalau selama ni dok asek tukar duit di Money Master Midvalley, rujuk website sini, kali ni I is excited sebab jumpa another MC yg murah! This is totally based on my own experience ok. 

Why I said murah??

Sebabnya hari ni, 21 Nov, saya dok riki2 IDR di Midvalley which priced at 283. Last 2 weeks I changed IDR dapat 279. Memang makin menaik sebab dah cuti sekolah ramai rakyat Malaysia yg berkemampuan nak p holiday :)

Nak tak tak I said to hubby, bang tak boleh jadi ni..kite kene tukar gak duit! I just google and found a good rate from this Money Changer; E-Globex. Hubby pon agreed to change money since the rate keep on increasing.

Ni hasil kajian rate IDR today:
Money Master Midvalley : 283 ( 1 juta = RM283)
E-Globex: 282 ( 1 juta= RM282)

 E-Globex 282

Money Master 283
Bila kami sampai kat situ, yg syoknyer lps negotiate minta kurang dapat rate 281 ( 1juta rupiah = RM281)! hoyeh syukur alhamdulillah. Tak lokek langsung..kalau kat Midvalley tu dah takmo layan. Mentang2 la customer depe ramai siap beratur pjg amats. 

Tengok ratenya disini. Alamat:
E-Globex Money Changer
7, Jalan Rimbunan Raya 1 

Laman Rimbunan, Kepong
52100 Kuala Lumpur

Don't worry depe ni ada branch satu lagi kat Berjaya Times Square:

Unit 07-15, 7th Floor

Berjaya Times Square 
No. 1, Jalan Imbi
55100 Kuala Lumpur

I highly recommend this Money Changer! BTW, this is the address of MC at MV that used to go selama ni. Yang jauh dr E-Globex tu boleh datang sini:

My Money Master Sdn. Bhd
LG040 Centre Court, 

Lower Ground Floor
Midvalley Megamall,
Midvalley City
Lingkaran Syed Putra,
59200 Kuala Lumpur
Toll Free: 1800 22 3030
Fax Line: 03 2284 3030

In another notes, MC kat KL Sentral mahal..
Selamat menukar wang! :)

10 comments:

Farikica said... Reply To This Comment

Saya selalu tukar dekat MC yang dekat rumah aje...huhuhu.. x ade cukup masa nak ke area lain..mmg rugi sikt tp ape nk buat...lagi pon saya tukat x bnyk...bajet cipot..ha..ha..

Sharinginfoz said... Reply To This Comment

Betul tu selalu tukar kat area rumah, shopping mall

Farra Da Smiley said... Reply To This Comment

btol jugak tu..MC plg dekat rumah la paling senang kan heheh

enma_ai said... Reply To This Comment

thnks for the post! mmg tgh mencarik mc yg murah...

nadia hasan said... Reply To This Comment

betul2..MC ni mmg murah n customer service pon bagus..haritu i ade pegi kat branch lagi satu at Cheras C180..

android.munkeez said... Reply To This Comment

Wah ¥ bawah RM3 utk 100¥. Huhuhu. Minggu depan nak pergi Tokyo, kelam kabut nak tukar duit skrg. Rate pun dah mahal. Aduhh.

Unknown said... Reply To This Comment

Hi, there’s a new app called CurrenSeek which helps travelers in Kuala Lumpur find the best exchange rates. The app has live rates of many money changers in KL and also does comparison between the rates and money exchangers.

http://www.currenseek.com/

Hope it’s news worth sharing and they are expanding to include more areas and currencies.

Muhamad Hafiz said... Reply To This Comment

ape name tmpt yg kt cheras tu?ade alamat n no fon x?

TELL& CALL SDN BHD said... Reply To This Comment

Cube Roz Money Changer kat Viva Mall, Cheras...

yaacob said... Reply To This Comment

5ribu rupia= rm?