Thursday, June 12, 2014

Tips for shopping korea skincare ad cosmetic


Gigih malam Jumaat lepas ditemani hubby Smiley berjuang kat Myeongdong dengan membawa 40L bagpack semata-mata nak memborong Korean Skincare & Cosmetics! hiks

Tips: Lokasi Myeongdong station Exit 4


Hasil borongan! nampak byk kan? lepas bahagi2 kat owner rasa tak cukop plak..ngeeeee ada gak brand tony moly and it's skin 


what can I say....I've developed a deep love to korea skincare! :p

Dah namanya perempuan kan..skincare ni org kata x dapat nk dipisahkan..ok frankly, dulu mmg tak jaga sangat muka sbb kulit muka pon tade la problem sangat..tp bile dah meningkat usia ni baru le terhegeh2 nak jaga muka. Masalah paling ketara bila dh meningkat usia ni kulit cam kering & bintik2 hitam kat hidung.

Dapat skincare korea adalah satu kegembiraan Smiley ngeee baru leh smile pepuas kahkah

Suka sgt jd Cosmetic shopper ok..hehe..ni brg2 yg org order..penuh 1 beg besau..ada jugak beli lebih..semua sold out..mmg terkilan x beli lebih byk2 ( luggage x cukop pon)

Barang2 orang order dan extra for sale..all extra dah sold out! terkilan tak beli byk2 sbb demand high

Ok berikut senarai barang skincare Smiley yerrr heheh



Mineral magic cushion tu beli 2..ingat nak jual 1..skali dh pakai best sgt! Harga kat mesia rm109 ok..kite beli lps convert dlm RM60+ jer..hak kecik2 tu free..yg trial set also get free..pencil play 101 tu best! Boleh cover bawah mata panda hehe..moistfull collagen cream tu beli 2 gak tp 1 dh jual. Dapat jugak 1 free pen comelsss
Baking powder tu pon beli 2..ingat nak jual 1 tapi tak jadi hehe..orang opis dah merayu2 ni :p

Rupa mineral magic cushion tu





Nature Republic
Aloe Vera soothing gel tu mmg best selling products NR. Harga krw4,400 ( dalam RM14). Kat NR Malaysia RM32.90 sebotol. So Smiley beli 9..tapi utk kite 1 jek. Sobs. 
Eye brightening cream tu mmg best sgt! Dapat spatula skali leh urut2 mata. 
Mask dapat 9 keping free ok! 2 kotak kapas muka tu pon dapat free..sukeeeee
Lipstick 1 je..ok2 je

Jeju Volcano Nose pack-krw3,000 for 20 keping
Green tea seed cream- krw22,000
Jeju volcanic pore clay mask
Green tea seed serum- 2 botol besar 160ml each - krw58,000 percuma green rea eye cream, sapu tangan comel & 2 soy bean firming kit kenit
No Sebum Mineral Powder-krw7,000
Highlighter-krw6,000
Dah pakai hak kenit tu highlighter namanya..best!

Serum dah start pakai 2 malam leps ..tamak ok Smiley beli 2 pek besau 58000 krw je..dpt free green tea eye cream, face towel comel, 2 botol kecik soy bean firming lotion..
Suke....so skrang ni apart of minum green tea everyday pakai serum green tea juga kiki


Beli CC cream and the best selling product Firming Sleeping Pack. Laneige ni antara brand yg paling mahal. Tapi kat Korea murah lg Malaysia. Even masuk list kat CNN travel ni

Banyak Free items..antaranya water bank essence. Terkilan btol tak perasan kawan pesan BB cushion Laneige tu :(

Laneige Water Sleeping Pack_EX
This best-selling intensive moisturizing mask took top honors at the Cosmo Asian Beauty Awards in 2011 and also received the Allure Korea Best of Beauty Award the same year. We know weary interns at hospitals who swear by this -- it's the only thing that keeps them looking human, they say. credit-travel cnn


Firming eye pack - krw10,000 for 10
Compact powder
Kecik2 tu Free

Face shop mask - krw10,000 for 20 pieces 
Ekel mask - krw10,000 for 30 pieces
Murah kan? 

So hajat nak beli skincare yg penting dah dapat . Highly recommend anyone going to Korea beli skincare ni sbb kat Malaysia jauh lebih mahal:
Nose Pack
Eye mask
Facial Mask
BB cushion
Collagen 
Serum
Cleansing foam
Toner
Moisturizer- day and night

Ok tunggu Smiley dah pakai at least 2-3 weeks nanti I review the products ok!

Tips:
1. Kedai di sini menerima Kad Kredit atau Kad Debit. So kalau bayar guna kad boleh kumpul points
2. Belanja krw30,000 dalam satu resit dan dapatkan VAT refund sebanyak 4.5%. Tax refund boleh claim di Airport. Mudah je. Later will story. Jadi, rancang apa barang ada nak beli ikut brand. Masuk kedai tu just tunjuk je list barang apa nak beli. So tak buang masa. Kalau bil cecah krw 30,000 die akan terus kasi form VAT refund tu. Tapi kalau die lupa anda ingatkan yer. So kalau beli brg sket2 je mcm tak untung. My case, beli lebih untuk dijual balik itupon tak cukop. Skicare korea mmg high demand kat opis!
3. Print kupon diskaun semua brand2 diatas yer. Boleh klik disini: Nature Republic, Etudee ( insadong branch je ada kupon) , Missha, Laneige, Innisfree.


9 comments:

LiTtLe^m3 said... Reply To This Comment

Korean cosmetics best kan.. saya pun suka.

Farra Da Smiley said... Reply To This Comment

wahh baiti lg advance la dr akak
akak baru pestaim la try skincare korea ni sbb beli kat sana ehehhe

ieka said... Reply To This Comment

org korea memang sgt menjaga kecantikan diorang, so produk yg dikeluarkan kalau tak reliable nanti org marah. sbb tu dia kena buat betul2 supaya kulit muka dan badan tak rosak bila guna. dh lama perasan sbb korea ni dekat dgn asia, produk dia mmg sesuai sgt dgn kulit kita berbanding produk western dan jepun.. so lepas ni muka fara jadi licin macam org korea la heheh

Suu Ahmad said... Reply To This Comment

Nti citer hasilnya plak ye...teringin juga nak pakai, tp tkut xsssuai ngn kulit y jns kering ni...

amanda musa said... Reply To This Comment

@Farra Da Smiley kalau nak pesan barang boleh email sy yer.. sy pergi oct ni.
thefunnjoy@gmail.com

nyonya Sudah said... Reply To This Comment

salam sis.. nak tanye klo beli karang kt sane .. mmg jauh beza ke dr sini.. ember nk ke korea esk, igt nak kirim .. innisfree tu murah x??

Farra Da Smiley said... Reply To This Comment

@amanda musatq awak..so sweet of you..

Farra Da Smiley said... Reply To This Comment

@Suu Ahmad ok su..ok sgt tapi tak sempat update review ekekek

Qistina said... Reply To This Comment

Nice write-up. Korean cosmetics are my fav.