Tuesday, May 27, 2014

Miri Brunei Trip Day 4 : Masjid Negeri Miri, Miri City Fan, Habibi Shop, Luak Bay Esplanade, Taman Awam Miri

Miri City Fan merupakan Taman Rekreasi Awam untuk orang awam. Senang cakap tempat untuk rehat2 dengan ahli keluarga. Terletak berhadapan dengan Masjid Negeri Miri.


Selepas Solat disini kami pon singgah kat taman ni kejap.





Next misi mencari kek lapis! lepas pusing2 dengan traffic jam bagai jumpa jugak kedai kek lapis yg glamer kat Miri ni! HABIBI CAKE SHOP. Kek die sedap..recommended


Destinasi seterusnya cari makan! penting ni..again makan dekat Town. Glamer gak restoran namanya Muara Restoran

Sayur Midin ni wajib order kalau dtg Sarawak! kaau tak rugi tak makan..kat semenanjung susah jumpa..lagi satu yg glamer is LALAPAN..tp kami tak order..tak reti makan


Settle makan, makabah nak gi jejalan tempat lain..manakala weols gi Pantai namanya Luak Bay Esplanade! perghh dasat nama ala hollywood kan? heheh..

Sama tak muka?





Last destination, penutup BruneiMiri trip adalah Taman Awam Miri. Tempat ni la budak paling enjoy sakan sebab dapat mandi kolam. Yelah..apalah ertinya percutian tanpa kolam renang macam tak lengkap rasanya untuk budak2. Taman Awam Miri ni syok betul..ada jambatan gantung..kolam yg besar dan cetek..yang penting FREE.








Esok paginya kami pon balik ke KL...
Maka berakhirla cerita BruneiMiri Trip..dengan ini barula tenang tade hutang travelogue sbb nak p next holiday trip pulak insyallah..hehehe


 happy yer kamu! Maher leh habes 1 hidangan tu ok kecuali sayur..sedap..roasted chicken..menu paling mahal AA kiki


Ok sebelum terlupa elok akak tempekno telefon kereta sewa di Miri, so that uols boleh guna utk trip akan datang ok? sewa kereta di Miri boleh bawak masuk pi Brunei :
Phejal 0135755538 -Iswara dan Viva Auto 
Zaini 0168076786 - Exora dan Wira
pandai2 la uols berunding caj sewa keretanya yer! 

1 comment:

Miss said... Reply To This Comment

kak farahhhhhhh...blogger jugak rupenye...thehehhe..Mis ni!!! jgn lupe wat entry trippin korea tau...hehehhe..have fun!!