Sunday, April 20, 2014

Miri Brunei Trip Day 4 : Seahorse sculpture

Assalamualaikum!

Fuhh lama benor nak ngabehkan kisah trip Miri Brunei...memang adat manusia yg lama dilupakan sama la juga kalau trip tu dh lama berlalu mmg lemau betul nak menulis...

Ok hari ke-4 ni mmg ala marathon pon ada jugak. Ye aa kan....last day tu kene aa manfaatkan betul2. Sebelum kuar jejalan amik angin tepi pantai jap..layan anak-anak nak tengok pantai depan hotel




Destinasi pertama kami adalah Seahorse sculpture yg terletak di Miri Marina, Miri. Kalau dr Everly Hotel ni mmg mengadap je terus SeaHorse tu..tapi kalau nak ke sinun dr Hotel kene la jugak berenang merentasi lautan tu ehehhe
Jadi, untuk tidak menyusahkan ahli rombongan, kami ke situ by car. Itupon jalan die tersangat horror! yeszaa I'm telling the truth! Sebab jalan under construction sampai makabah dah warning " bahaya ni weh kang tayar kereta meletop sapa nak tanggung? "( ok itu ayat aku yg sgt exaggerate! tp maksudnya lebih kurang cenggitu la) huhuh..

Apapon alhamdulillah kami selamat sampai menemui SeaHorse tu..and again aku tatau apesal aku nak jumpa seahorse tu sangat! wawkakak padahalnya ianya adalah sebuah patung sajooo.. ok takpe mahal dah tix flight dtg sini alang2 jom bergambo dgn seahorse ekekkek

 owh sib baik jumpa pantai ni yg lawa...sejuk mata memandang :)

  owh jumpa juga jambatan klasik ni..buka senang nak jumpa ni..almaklumla dok KL asek2 gadap LRT uols..nampak mcm ada spot yg nice for profile pic..so let see..which is good to go? ehehheh

aksi guling-guling tepi pantai ( yes I know langsung tak guling)

OR

 aksi jambatan klasik..kikikki

ok2 back to the original intention of coming here..is to meet this Mr SeaHorse!
tadaaaaaaa


Besar tau SeaHorse sculpture ni...kat Malaysia ni hanya ada di Miri...eh jap..kot2 kat dalam dunia ni hanya ada di Miri, Sarawak , Malaysia! manala tahu kan? takpe nanti aku reserach lg ok..kalau btol la..nanti aku laporkan kan untuk pengiktirafan dunia ewah

baru satu tempat ni untuk hari ke-4..ok la TBC

No comments: