Wednesday, August 21, 2013

Raya di Utara pulak!

Raya ke-2 kami pulang ke Kedah, tapi singgah di Grik dulu untuk menziarahi saudara belah hubby & pusara arwah makcik yg pulang ke rahmatullah pada 27 Ramadhan.

Di Utara as usual kami beraya di Alor Setar dan otw balik ke ibukota, kami singgah beraya di Kuala Kangsar. Nak dijadikan citer masa OTW back to KK tu trafik sesak yg amat. So kami re-route ke Taiping.

Maka menjadilah 1D1N short holiday @ Taiping. Kat Taiping kami jejalan ke Muzium dan Zoo Taiping. Anak-anak kemain sukanya! Sesampai je kat Zoo bateri kamera dah kong. huhu..tak dapat la nak bergambar byk2 dalam Zoo.

Malam tu weols just check kat booking.com hotel apa yg masih available. Based on checking tu, kami terus walk in ke hotel pilihan. Hotel 1 star, CasaVilla Hotel. Not bad gak hotel ni..rate per nite for family room is RM140, ada 2 queen bed.

Gambar beraya di Alor Setar:



Me, MIL and Tok Bah

Di Muzium Taiping..masuk bayar RM2 adult..kekanak FOC
 




2 comments:

LiTtLe^m3 said... Reply To This Comment

ewahh.. sempat pulak cuti2 malaysia sambil beraya :D

Smiley said... Reply To This Comment

Baiti, jalan jem teruk dr Utara..so kitowang re-route Taiping, maka terjadilah cuti2 Malaysia ahaks