Tuesday, July 2, 2013

Queensland Holiday: Day 3

Aduhai kemain lembap gil* entry aku kali ni! bzbeee yg amats sejak masuk division baru. Wahh sudah sebulan u I survive in this new division .so far so good..bz yg impactnya amat jelas skali. It's kinda OK sgt!

Ok back ke tajuk asal . Kali ni aku tekad buat citer day 3 sekaligus..toksah nak buat part bagai. Buang masa. Masa itu emas intan berlian skrang ni.

As planned, my SIL hired a sweet undergraduate student to look after our children. Because we gonna have a blast SHOPPING day kekdahnya la..But as usual taleh tinggal hak paling kenit, Maher. Maher diusung skali dengan jayanya.

Ok 1st stop is at a very big shopping mall ntah apa namanya, ku dah lupa coz it was 3 months ago! Kononnya nak shopping kat 'TARGET' tapi rupanya tak shoping satu benda pon sebab isu bajet. wakakak gelak besar ya. Sangat ikhlas pengakuan disitu :p

Oleh kerana terasa mahal barang2 kat 'TARGET'  [ padahal my SIL senang lenang je shopping kat situ hihi]..camne la tak rase mahal ..sebab dok asek convert AUD to MYR! haa amik. Dediam sudah.

So aku gi BigW dan KMART aja la...kat situ baru la ku mampu beli kekkeke :p Tapi tade la benda sangat yg dibeli ..beli kasut, baju budak dan cooking appliances yg kiut miut I LIKEEE

Some photos taken at that big shopping mall:

 Me & my SIL


Bergambar depan Target...yg targetnya nak beli sesuatu..dah tu tak beli pon hiks

Lepas tu kami pon terus ke BRISBANE DFO. Tempat ni wajib masuk itinerary uols ya kalau sampai ke Brisbane. Kalau tak gi..mmg rugi rugi rugi. FOSSIL dan CORRELLE/CORNINGWARE amat murah dan amat membuatkan manusia normal macam aku meroyan kejap. huhu..kalau la rumah dekat Brisbane, dah semua pinggan mangkuk dapur ke upgrade ke correlle /corningware brand heheheh

 Satu je yg tak best pasal DFO ni..tade trolley! gigih la hangkut pinggan mangkuk ke kete...huhu

Posing dulu naa sebelum poket kempis..

Fossil tu kalau tengok mmg menanges aa  ... murah2 pon aku beli wrislet aja..ekekke..sebabnya dah target mmg nak 1 sling bag tunggu boxing day sale hujung tahun..nak pesan je kat my SIL yg dok situ hihi. Punya la nak jimat.
 Lunch kebab..sedap!


 murah murahhhh

Brisbane DFO adalah amat besar dan menjual pelbagai barang2 branded mahupun tak branded. Adalah dicadangkan kene spend at least setengah hari kat situ so that u can tawaf semua kedai. Dan sediakan juga wang pelaburan yg mencukupi ya...

Actually we didn't have enough time for shopping. Just 3 hours spent at DFO then we rushed back to my SIL house. Dalam kui 3pm gitu kami pon gerak ke SURFER PARADISE! yiiiha * excited sungguh tau

Sampai surfer's kami terus check-in apartment. The apartment manager Belinda was such a sweet and kind lady. She had waited us at the lobby and then ushered us to the apartment. The apartment was seriously sgt cool, modern and sophisticated. Jakun disitu mmg ada! Tapi mak control wakakk

Malam tu ingatkan nak pi masuk 'Ripley's Belive it or not'. Tapi cancel sbb bebudak dah tak larat. So the activity is just walked by the Surfer's Paradise beach makan angin malam gitu..then beli groceries kat Woolworth..then singgah Souvenir shop. Lepas tu balik tidurrrr. Ok good entry pendek! so efficient

Ok moh layan gambar sket..
 OTW to Surfers Paradise



 Our nice apartment..130AUD/nite only..ok I will share more about the apartment in later entry ok

 Night view from our apartment..it's just walking distance to beach and Qdeck!

 Having simple dinner before going out again..



 Amik angin malam pantai gituuu....alhamdulillah...nikmatnya percutian ini

 Maher dah lentok



The souvenir shop..beli sket je souvenir..sbb ingatkan nak datang lagi..tapi tak sempat huhu..very regret aaa

No comments: