Saturday, June 8, 2013

Queensland Holiday: Brisbane Day 2-part II

Autumn flowers ..beautiful


Masih cerita di hari ke-2 di Brisbane. Ya ampun kemain lambatnya aku nak update citer Queensland holiday ni huhu. Memang gear 1 sungguh!

Ok sejurus lepas mandi manda kat human-made beach @ South Bank tu, kami makan lunch kebab dan apa saja makanan yg masih berbaki dr piknik di pagi hari tu. Lepas perut dah diisi baru la ada tenaga kan nak teruskan perjalanan. Tapi benornya kaki dah gigil dah ni. Stamina macam tak berapa nak cergas sangat dah haih.

Sepanjang masa dok kat South Bank Beach ni Maher lena aja..letih sgt la tu  


CityCar Ferry that we used to experience Brisbane River Cruise. Rate is deem cheaper because public transport.

Kami berpecah sebab keluarga SIL nak terus balik rumah, kami pulak nak singgah Queensland Museum dan  Science Center. Mawaddah dah tak larat nak ikut, so die ikut sepupunya Mumtaz balik dan diganti dengan sepupu A, Abir join kitorang.

Ok ni masa OTW back to the car parking, exactly below the museum.


Macam kat Perth, Muzeum di Brisbane juga percuma. Pengisian dan structure dalam museum sedikit sebanyak ada persamaan. Yg penting FOC tu yg we love the most ahhaha





Abes ronda-ronda di Muzeum, kami pon terus gi Science Center ( same buuilding but at the lowest floor) dengan harapan leh masuk FOC guna tiket kepunyaan BIL. Tapiii..orang kat pintu tu cek la pulak kesahihan owner kad. Adoyai jadinya kami kalau nak masuk kene bayar. Tapi dek kerana kaki mmg dah tak terdayo..weols decide tak masuk dan terus balik rumah..penat2 kene rest sbb  esoknya nk gi GC

See!betapa penatnya rupa Maher huhu

Sampai je rumah my SIL dah masak kari daging..alhamdulillah....sebelum dinner anak2 dan sepupunya main tennis & playground...dekat je dgn rumah SIL..syok btoi.



Malam weols layan cheesecake dengan fresh strawberry... nikmatnya alhamdulillah

2 comments:

Sharinginfoz said... Reply To This Comment

sedapnya jalan2 bersama famili

Ina Hashim said... Reply To This Comment

sonoknya jalan2 :D