Wednesday, January 9, 2013

Phuket Day 2

Ini adalah sambungan dari entry Day-1 written on 30 Aug. Fuhhh..dah basi ok! dah masuk tahun baru pon ni ha! Nak tunggu fly tix thn ni pulak tak lama lg ngeee :p

I didn't actually able to recall clearly the memory. Terpaksa la cilok sket dr blog my travel partner in crime; Yati....halalal toyyiba yer Yati hikhik

Bangun je pagi tu kami brekfast ala kadar je dalam bilik hotel. Lepas brekfes, kami jejalan di sepanjang Pantai Patong since Van akan jemput kami jam 10.30am....pantai tak jauh pon dari Hotel Aspery. From Patong Beach to Hotel kami ikut jalan belah dalam..just to see the buildings & shops around Patong

 Sekitar Pantai Patong yg kene Tsunami tahun 2004


Tengah jalan terjumpa pub yg terbakar tu! ish ngeriii

Destinasi pertama yg dikunjungi adalah Kedai T-shirt yang dikatakan paling murah di Patong! Percaya ke tak percaya kata driver tu kami singgah dan beli jugak la tshirt2 kat situ.
 Inilah kedainya!

Budak-budak dah start lapar..kat kedai tu lagi dah start songlap any food available dlm bag pack. Driver then brought us to a muslim food stall. Few KM jugak dr kedai t shirt tu. Food dkt kedai tu amatlah sedap. Lauknya pedas hokeyy! Well dah namanya Thailand mesti la food pon pedas kan..


Lepas makan terus ke Phuket Premium Outlet. Tempat ini adalah amat membosankan buat kami seisi keluarga! Jadinya macam exercise aje la kat sini ehehhe..


Perjalanan diteruskan ke surau berdekatan utk menunaikan solat Zohor & Asar.

Usai bersolat, kami bergerak ke Cashew Nut Factory. Ada pelbagai jenis perisa cashew nut..testing mmg free..so almost all perisan kami rasa! ada tanda halal thailand pon...harganya macam tak murah. tapi banyak gak kami beli sebab nak bagi ahli keluarga dan kawan pejabat rasa.


Group photo tak cukop korum depan factory...

Next stop is kedai cenderamata..alaaa asek2 kedai! bosan tau! ni sbb driver nk dpt komisen la ni..ish ish..haru..kat kedai last ni hujan turun agak lebat..Maher dah tertidur..so akak pon tak kose nak keluar van..so just duduk je dalam van dulu sampai semua ahli rombongan berkumpul..derang kata Fridge Magnet lagi murah kat sini....ish ish..sdey sbb dah beli FM mahal kat kedai sebelum2 ni..huhu. Ok no photo was taken here...x menarik :D

Dek kerana dah penat sangat..kami decide nak dinner je terus before we have a good rest at hotel. We had dinner at Kusuma Seafood. Overall I satisfied with the food!
Nyum nyum..I really love Thai food hokey..especially Tom Yam, Pulut Mangga, Pancake, Kerabu mangga etc...

Balik..mandi2..solat & terus ZzZzZzz..

jelesy kat hubby.. he's going to Krabi for the staff retreat Jumaat ni..kami bertabah ajolah dok rumahhh sobs..for sure ku kan layan Photobook dan Korean drama aje :D

ok talking about Korean Drama..la ni ku tengah layan Missing You..pergh best sgt..hero hensem..heroin cun amats ..paling suka dgn 2nd hero tu!


TBC


3 comments:

Zuraimah Ismail said... Reply To This Comment

can't wait to see the pb... :)

Smiley said... Reply To This Comment

Kak CT, KK PB in progress..u are my PB inspiration! hikhik

Zuraimah Ismail said... Reply To This Comment

alahai, biasa aje pb saya tu....but am glad it can inspire others.. :P

selamat berpb ya