Tuesday, January 15, 2013

Phuket Day 3

Hari yg paling dinanti-nanti! Island hoping yeayyy. Minibus pick up kami sume dlm jam 8am dan terus ke jeti. Destinasinya adalah Phi Phi Island. Kami naik kapal besar so mmg taleh singgah byk pulau...orang pon agak ramai..



Kitorang snorkeling kat sini..sekejap je dpt only 1 hour! grrrrrrrrrrrrr
menyampah tau :(


Lepas tu kami sume dibawa ke Phi Phi Island to have our halal lunch buffet...halal yer..jgn risau...derang buat announcement lg...food byk jugak selection...tp tade la hebat sgt rasanya...I enjoy the fruits a lots ..


Lepas makan, mandi manda kat tepi pantai..tengah panas terik ni! huhu..terbakor kulit

Kui 2pm kene pulang semula ke kapal memasing..huhu..sdey..kejap sgt dok Phi Phi Island..nak tgk souvenir pon tak sempat! Ada bayaran masuk island ni..tpi dah tak ingat


Anak-anak enjoy sgt dpt mandi laut walau kejap. Maknya mmg tak puas :p

 

Perjalanan by kapal besar ni amik masa gak..dlm 1jam 20 min kot..kalau speedboat sure mmg sure berdesup laju..that's what my hubby told me he just came back from Krabi..jeles btol tgk die naik speedboat singgah sana sini.. 


Dah lepas penat bersnorkeling kami pon pulang ke hotel ..tak terdayo dh nk singgah memana....then dah janji ngan rombongan kami sume nak gi dinner sesama. Bila dah nak kuar skali hujan!! Pulak...so marilah bermain internet dulu yer kat lobi hotel..ni yg best pasal hotel ni..free wifi and PC..dah mcm internet cafe..

 
Malam tu weols dinner kat Kesuma Seafood lagi...sbb hujan..susah nak explore tempat lain..lepas makan kami balik bilik sbb penat amats..but family yati jejalan lagi sekitar patong to enjoy the night scenery sbb esok dah nak balik. Rasa kejap sgt dok Phuket..huhu

Suke sangat pulut mangga dan pancake phuket! nyum3

2 comments:

ieka said... Reply To This Comment

anak2 fara amik gambar peace gaya korea la..hihiih

Smiley said... Reply To This Comment

owh ika..sbb peace die buat kat mata tu kan? haha