Monday, December 3, 2012

tudung owh tudung

Adoila..camni la perempuan...suke sgt beli tudung! ehehhe :p

Memula haritu beli 1 shawl kat vsnow yang kak T dok promote websitenya. Lepas try je shawl ni mmg terus jatuh cintan..sebab ianya besar, panjang dan tidak jarang. I like sebab boleh pusing the way I like..eheh

Ni die my 1st plain shawl yg besar dan panjang! Warna thistle.



Lepas tu nak sangat cari shawl warna Mustard sbb ada 1 baju kurung warna mustard..tp kat website ni tade lg masa tu..so lepas kite browse..jumpa..ButikAlesya!It's half moon at both hujung shawl, sejibon cam vsnow. Ianya besar dan tidak jarang macam shawl yg penah saya beli sebelum ni. Suke!

Tu die Shawl Alesya RM28 shj..very affordable. warna mustard and turquoise


Sebelum ni kita ada beli shawl panjang gak..tapi jarang :(..sib baek beli 2..tu la next time kalau nak try baik beli 1 je dulu 


Jarang kan? ada 2 tau..kaler pink and turquoise..hmm...nak buat apa ek

So sekarang ni saya suka pakai tudung yg shawl half moon panjang kat atas tu dan jugak bawal bidang 55..ni koleksi sekarang..so kenot la buy shawl lagi yg same kaler bawal besar kat bawah ni..

Tips nak pakai inner takmo kasi nampak muka bulat ialah...TETAS je sket inner sampai dapat saiz yg sesuai..then boleh tarik inner sampai tulang pipi...

Koleksi inner...kongsi ngan Waddah ni..

Nak tengok tak Smiley pakai shawl half moon panjang? Nah tengok..insyallah menutup dada dan belakang  :)


Last week masa 2 days leave tu saya amik peluang meng'alter' baju sekolah anak2..tangan dipendekkan sedikit..seluar dikecikan sikit ( Ab kan kuruih)..dah tu cabut lencana sekolah dr baju lama ke baju baru..ni lom termasuk jahit lencana dan name tag Waddah lagi..fuhh byk tuhh..puas la tahun depan lagi banyak baju sekolah nak kene gosok! jawabnya mak tado la nak baking sangatt huhu

Dah tu baju mana yg dah ready..saya pon iron terus..

1 comment:

eLLe said... Reply To This Comment

lagi satu farra, cari inner yang mcm anak kite pakai..mmg muke x npk bulat - http://e11e.blogspot.com/2012/10/gempurr.html