Thursday, November 29, 2012

Mus'ab dah berkhatan

Arghh leganya hari ni cuti..so hari ni gak kene update blog! wajibbb Farra wajib!

Ekceli saya cuti 2 hari sbb nak menjaga Mus'ab..die dah selamat dikhatankan dengan kaedah Alisklamp. Untuk keterangan lanjut bleh masuk website ni. 

Kami dah daftarkan Ab sejak sebulan yang lalu, bawah program khatan beramai-ramai anjuran Masjid al Faizin. Bayaran hanya RM110 kalau tak silap kerana ada sedikit subsidi I guess. Seminggu sebelum berkhatan kami agak keliru nak pilih cara klamp atau laser sebab ada pengalaman buruk Idlan, anak Yati. Dah tu kat pejabat ada 2 kakak yang dah pernah pilih laser untuk anak-anaknya. Saya siap dah book laser terus lepas dengar citer derang. Lepas dah puas kumpul testimoni ibu-ibu akhirnya kami pon decide to go for klamp..doa je la banyak-banyak.

Hari yg ditunggu pon tiba..Ab di berkhatan berjemaah di masjid. Saya purposely mmg tak ikut sebab nnti emaknya yg emo lbey :p kite dok umah je wat aktiviti baking2..

Prosedurnya kejap aja as long as budak kasi kerjasama. Ab sampai rumah je start ngadu sakit2 dan nanges....dalam kereta ok je. Maybe sebab ubat bius dah hilang dan die turun kereta terlaju kot. Jadinya kami menjaga Ab secara bergilir..penjagaan berpandukan maklumat yg diberi kat dalam pamplet ni..


Hari pertama, Isnin ayahnya yg jaga.kemudian uwannya jaga selama 2 hari. Dari segi pemakanan, tade la pantang sangat..Ab ni pon makanannya sgt limited....so lauk yg die makan ayam bakar/ayam goreng/daging..tade pedas..tade ikan..tade telur sbb die tak makan pon telur ..ikan plak hanya makan ikan cencaru sumbat belacan.

Esok insyallah ke klinik nak bukak klamp. Moga urusan Mus'ab dipermudahkan...dia dah takut nak kene cabut benda alah tuh..huhu

Last sekali ucapan buat empunya blogger ni..eheh..boleh tak ucap utk diri sendiri? ekekke 


Dah tua..harapanku hanyalah:
~ Semoga bertambah keimanan dan amalan
~ Semoga dijauhkan dai kealpaan dan kelalaian dunia
~ Semoga murah rezeki selalu 
~ Semoga anak-anak menjadi anak soleh dan solehah
~ Semoga keluarga kami kekal bahagia hingga ke akhir hayat

Tak dapat nak gi dating / lunch date ngan hubby like we used to do every time my birthday come..sobs...takpe la..jaga anak2 banyak pahala..celebration kite postpone..tapi tade idea lg nak makan kat ner..hubby dah kata wiken ni kite celebrate--> mkn kat luar..

5 comments:

CT said... Reply To This Comment

Happy birthday Farra...Semoga sihat2 selalu, happy2 selalu, dimurahkan rezeki yang banyak dan berkat....

Jangan lupa entry celeb bday ya..:)

atulhani said... Reply To This Comment

Happy birthday kak..

atulhani said... Reply To This Comment

Semoga tercapai apa yang dihajati.. isk sorry tadi tertekan publish sblm habis komen.. kekekeke

LiTtLe^m3 said... Reply To This Comment

happy birthday kak.. semoga sentiasa diberkati olehNya :)

Smiley said... Reply To This Comment

terima kasih sisters ;)