Friday, December 14, 2012

Review on Serum

Ingat tak bulan Oktober dulu saya ada beli voucher Facial treatment dr Groupon?

Jadi dengan keizinan dan kesanggupan hubby ( opkos le die yg kene jaga anak2), saya pon pergilah pada hari yg dah ditetapkan..hari sabtu..few days before my birthday. Kekonon ni hadiah besday utk diri sendiri...so frugal hadiah diri sendiri RM38 hokey!  

Utk harga RM38 ni saya dapat 2.5 hours treatment. Tapi dalam 2 kali visit. Ok la..not bad. But only for 1st customer. As usual la depe promote untuk amik pakej facial. Well looking at the price offer, I decline :D. 


Kalau tak silap , my last facial treatment kat kedai masa sebelum kahwin dulu. La ni bila umur dah meningkat baru la ada kesedaran sedikit nak jaga kulit. Saya tade pon skin problem, cuma kulit ni agak kering dah tu kalau datang bulan suka sangat nak 1/2 ketoi jerawat.

Masa facial tu die promote gak serum. So I pon terjebak..sebabnya selalu gak baca pasal Serum cuma tak bertindak. Harganya agak mahal..tapi still berbaloi la sbb tahan 3 bulan for 1 bottle.


Serum Deau Mist Collagen face ampoule 
Fungsi: Kandungan collagen yang tinggi membantu mengatasi masalah kulit kering atau hidration, meningkatkan elasticity kulit dan menangani masalah kedut, garis halus dan ketidak seimbangan tona kulit. Ia menjadikan kulit lebih tegang, lembut, berseri dan cerah sekata.
Harga RM148 untuk 3 bulan.
Hasil lepas guna masuk minggu ke-3: Kulit rasa gebu & lembut..dan yang paling penting..langsung dah tak naik jerawat! suke3 :D. Hubby pon kata kulit lembut2 gitu ..harap2 feedback die tu ikhlas la yer ehehhe :p
Seriously I recommend this product! ++ ada tanda halal..insyallah gunakan tanpa was-was

Beauty Consultant tu kata..everyday mesti pakai cenggini:
Pencuci Muka --> Toner--> Serum--> Moisturizer--> Bedak

Nak tanyer korang : Eye Cream & Night Cream penting tak?



5 comments:

Ummu Auni said... Reply To This Comment

Farra dah review produk skin care?? what?? hihihi

Smiley said... Reply To This Comment

Aini, jgn tak cayer wakakka

Zuraimah Ismail said... Reply To This Comment

whoaaa skin care la pula....can't say much sbb kite x guna suma tu..hehehe

Smiley said... Reply To This Comment

Kak CT, as I said..baru start berkecimpung..selama ni pakai cleanser n nite cream je eheh

Mohd Aslam said... Reply To This Comment

fuyoo.. kenapa tak beli yg massage? hehe