Wednesday, December 26, 2012

KK @ Borneo Trip Day 5 ( finale!)

Hari terakhir di KK ni adalah hari utk shopping barang mak kirim dan jugak segala jenis stok kering seafood. Pasar yang jual ikan bilis etc ni just walking distance je dari hotel kami. Dengan penuh kegigihan sambil bawa Maher dalam snuggbaby, saya pon mencari la kain kiriman emak dan kerongsang bagai. Kat kedai yg bahagian sini mmg hubby tak berapa minat...so dia kata die tunggu luar. 

Selesai je saya beli bebarang tu..terus ke bahagian ikan bilis pulak..masa tu hubby plak hilang entah kemana. Call2 tak dpt / tak angkat..ntah lupa. Saya beli je la apa yg nk dibeli. Semuanya dimasukkan dalam kotak. Saya beli ikan bilis dan udang kering stok setahun! haha over kan? Sebab murah lagi fresh. Gigih ok angkut budak 11kg+ dan kotak 5k+ ..hadoi..dah senget sebelah..tengah jalan2 terjumpa balik hubby.

Lepas tu kami pon pulang ke hotel...lepas checkout terus ke KK Airport. Kami mmg plan sampai awal sebab tak check-in lagi flight balik. Dah la mobile check-in pon sangat hampas. Entah la nape..tak penah lak experience gini. Ni festaim jadi ginih! Stress sungguh. 

Dah settle urusan self check-in kami pon lunch KFC dulu sebab kids dah lapo sangat. Flight ada delay jugak dalam 15min+. Dah tu nak naek flight pon cam biasa la tade nye keutamaan diberi kpd org yg ada anak2 kecil..budak kat Malaysia kot camtuh..hmm....



Naik je flight bebudak semua pengsan terus. Agaknya sebab penat sangat...makanan yg terhidang pon terbiar seketika. Bila steward tu perasan anak2 semuanya tidur die pon offer la beg plastik takut bebudak tak sempat makan. Maknya sempat je! eheh..Rupanya sempat juga bebudak makan betul2 sebelum mendarat. Tapi tetiba berlaku lak kejadian tak disangka2. Lepas makan, Muaz muntah pulak kat seluar ayahnya. Huhu..orang yg dok seblah hubby jadi tak selesa....abeh tu nak wat cemana..kita ada bebudak mmg la gini..sorry ek org seblah tuh!


Kalau nak angkut ikan bilis, udang kering bagai jgn risau ok..derang bungkus elok2..boleh check-in luggage / hand carry je masuk flight cam ni:

Berakhir juga entry pasal percutian di KK. I would highly recommend everyone to visit KK! Serious talk. Kalau AA buat promo..baiklah datang KK berbanding Phuket! Ok travelogue Phuket tak siap2 lagi..nnti kite sambung hokey..


H

4 comments:

Zuraimah Ismail said... Reply To This Comment

mau mau..kami mau pigi juga one fine day nanti...

LiTtLe^m3 said... Reply To This Comment

inspirasi tak blog saya kalau cerita pasal sabah? hahahahaha

Smiley said... Reply To This Comment

kak Ct, jom tunggu next AA promo..sy pon tgh tunggu! hee

Baiti, inspirasi sgt..awak lg teror bab sabah :D

Zuraimah Ismail said... Reply To This Comment

ok..nanti roger kita kalo ada promo yg berbaloi yaa....slow banyak bab mencari flight tix ni..