Monday, October 15, 2012

Short business trip to Yogyakarta

I went to Yogyakarta in 2008 but never wrote a specific entry about it.

Since it was a business trip plus very short ( in just 3D2N),  thus I didn't have ample time to explore Yogya.

In short, we just managed to go to few places of attraction:
1) Kilang Batik
2) Pewter Factory 
3) Candi Borobudur
4) Maliboro Shopping Center

After reading to other blog, now only I know that Yoya has other attractions like Pantai Prangtritis etc

Day 1:

Kami berlepas dr KLIA jam 8am++..sampai di Yogja..tour company dah tunggu dengan bas...so naik bas utk gi lunch dulu

Makan masakan padang yang semua orang kata sedap...saya je kata tak sedap..so tak brapa enjoy makan...
Korang makan tak masakan padang?

 

Seterusnya ke Kilang Batik...

derang ni asal kita nak tangkap gambar je derang kasi kerjasama...


Kemudian ke Kilang membuat pewter/silver .adus dah tak brapa ingat..err.gambar dlm kilang tak tangkap..kat luar je boleh la buat kenangan huhu

I like this photo...sbb masa tu anak baru 2..masih kurus sket dr sekarang ekkeke

Lepas tu kami solat Jama Qasar dah cek-in hotel..di Sheraton Mustika Yogyakarta Resort and Spa
Hotel ni sangat cantik & highly recommended!
Tapi kalau ada rezeki dtg lagi saya tak dok sini kot..sbb agak pricey..biasalah I..cost saving ehehhe

Malam tu kami dinner dan buat surprise celebration kepada 2 bosses yg sambut birthday in same month: VP & GM..lepas tu tgk show yg glamer kat Yogya ni..yg citer epik derang tu .kalau tak silap namanya Ramayana. This performance is one of the best tourist attraction.

Gerun jugak tgk topeng2 yg ganaih ni...sib baik la tak dok depan skali..kalau dok depan sekali maunya terkejut2 ehehhe..apapon tidur mlm tetap nyenyak :)
TBC

3 comments:

♥ ROS ♥ said... Reply To This Comment

Uihh bestnyer.. Ros ni xtau la bila nak pergi sana.. Mesti byk shopping nih :p

Sharinginfoz said... Reply To This Comment

seronok betul pi jalan2

Smiley said... Reply To This Comment

ros, ada la shopping sket2

sharinginfoz, jalan2 mmg best ehehhe