Monday, September 24, 2012

Meroyan nak make up rumah

Last weekend was very productive ! In short, I've achieved:

1) Sabtu buat Cheese Brownies & mee udang..setelah sekian lama tak membaking! ..dah tu ngemas kabinet dapur..tp baru 1 pon dah penat sgt


2) Project cat mengecat:
~ Toilet bawah, dinding kat living room & dining hall yg compang camping sbb dah terkopek/naik lumut/kene conteng.Antara gambonyer:

3) Ahad project ngemas rumah dan lap segala frame2 bergantung atas dinding yg sgt berhabuk & mencoci kesan cat. fuh yg ni mmg sgt penattt..frame2 tu sume lom bergantung balik..nak kasi kering dulu

4) Ahad petang try buat Devil'c Choc Cake as inspired by Yati!

Senarai kat atas ni tak termasuk kerja hakiki lain cam iron baju sekolah, baju kerja, masak, lipat kain, dll. Hasilnya sakit pinggang & area belakang....sabo je la..

Ok sekarang saya dah sangat mengidam nak buat:

  • Pergola 
  • Wood deck tempat anak2 boleh duduk2 santai kat luar rumah
Sapa ada contact leh kasi pls..or any ideas to share..mekaseh

6 comments:

Ummu Auni said... Reply To This Comment

wei dah potong aku!! arghh

eLLe said... Reply To This Comment

wood deck? oOO kite plan cam nak pagola for tempat utk santai2..

CT said... Reply To This Comment

pergola n wood deck???? owh i've been dreaming for those items for so long tapi pergola is 1 yg mustahil sbb porch dah abis ceiling..wooden deck tu nanti share price eh...

y@tipruzz said... Reply To This Comment

tiba2 project home improvement? hahaha

dpt bayangkan kepenatan ko tuh :p

Zura@Iwan said... Reply To This Comment

wahhh..rajin yer...

yg x thn tu kek tu arr...terliur dh..

Smiley said... Reply To This Comment

Aini, eheh ko yg nak sgt cat! skali aku yg cat dulu
Shell, aah..pagola tu la..err jom carik contractor!
Kak CT, laman saya terang benderang je..sbb tada atap except car porch
Yati, hormon home improvement plak dtg tetibe!
Zura, nyum3 ehehhe