Tuesday, September 25, 2012

Mengidam tak tentu pasal

Saya tak mengandung. Konfem! eheh..
Jika tidak mengandung pon dah mengidam hitu hini, kalau mengandung tak terkabo hambo! haha

1) Pagola + Wooden Deck 
Pagola + Wooden deck kat ruang lamanku. Btw, tak take any action pon iaitu : ukur btoi2 dan get several quotations. Rasanya kosnya agak tinggi, mau sama kos holiday ke Aussie 5D..eheh..so masih fikir lagi bila nak buat. Btw, tak salah rasanya nak verangan dan mintak quotation dulu so baru la tau brapa dana yg nak dikumpulkan. Maybe Pagola wat tahun 2013 dan Wooden Deck tahun 2014. Btw, hubby komen Wooden Deck tu tak perlu pon..iyola bang..hak tu mmg 'want' ..not 'need'. Pagola mmg jatuh kategori 'need' sebab kain baju weols jemur tu senang2 je kene hujan tau bila balik dr pejabat...sudahnya musim hujan kite jemur kain sume kat runag tamu..alangkah indah pemandangan...ekekke

Ni contoh Pagola yg I ngidam tu:

Credit dr blog ni. Agak2 bape eh? If not mistaken laman kami saiznya gini..ada 2 bahagian..semalam dah ukur congak2 jer:

  • 12X13- kat car porch
  • 12X20- sebelah car porch

Sib baik saya tak ngidam itu wrought iron gate... nak menten je gate sekarang yg biasa aje tuh

2) Studio Photoshoot sempena 10th anniversary!

Dah email minta quotation dr hannahbridal.  Masa kahwin pon tak buat photoshoot..ni kire cam pecah rekod aa kalau berjaya buat..orang lain sume dah buat lama..cam Aida, Shelly & Kak Ain, kak iparku..kak ipar la yg rajin almost every year buat..sbb tu la kite teruja jugak! eheh--> ok plan ni lom cakap kat beloved hubby! hiks sure nnti die geleng pale..

Imagine masa photoshoot anak2 lelaki pakai Tuxedo..and Girl pakai White Dress:

 Gambar dr  hannahbridal ..mesti kene pakaikan inner dan tudung putih for Waddah

As for me, ngidam nak pakai Abaya Putih Glam cam dr Jubahsouq.com ni.
Cantik kan? Owh ngidam je..tak mungkin la kot beli Jubah ni..mahal :(
Tapi kalau tetiba terjumpa ada kedai leh sewakan Jubah putih cenggini..kita nak la sewa..sapa tau inform ok?

Indahnya verangan ehehe :) release stress keje kejap

4 comments:

Atah Rashid said... Reply To This Comment

Kak Fara, klu nak buat fotoshoot perlukan mekap, roger2 la kite k :) hehehehe..

Smiley said... Reply To This Comment

Tikah, akak minta quotation tu without make-up..sbb akak tak reti ah make-up bagai..akak make-up sendiri lite2 aje la kot..btw awak leh makeup lite2?

eLLe said... Reply To This Comment

kite buat studio photoshot je n itu pon for raya..x penah wat bridal lagi sbb takot xde size dah baju pengantinnye..hahahah..

Smiley said... Reply To This Comment

shelly, rasanya koranh dah penah wat 2 kali kot kan? family photo kat studio tu.. kire ok la tuh