Wednesday, September 26, 2012

KK @ Borneo Trip Part II

This is the 2nd time that we booked KK tix as we burn the 1st one when we were supposed to fly in Jan 2011, unfortunately taleh fly coz I deliver Maher in the same month! Beza only 2-3days je..tade rezeki la masa tu..burn dalam RM320 kalau x silap. Yang silapnya dah masuk luggage tuh! Huwaa..

So this time harga Tix naek sket ..RM360 for 6 of us. Lepas campoq meals ( return only) and 30kg luggage both ways our tix cost is RM580. We couldn’t book meal for KLto KK flight coz it was within 24hours. Alhamdulillah, the kids behave well for 2hours and 30minutes journey without food! Eh Ab mintak gak Maggi in cup satu..before fly we had McD meals dulu..kasi kids kenyang.

Isi perut sampai ketat-ketat yer anak2..naek flight nanti tadak food

Our flight departed at 5.10pm coz we wanted both Waddah & Ab gi sekolah pagi tu. Tapi Ab dicutikan sebab tengah UPSR pulak. So jadinya, derang ponteng sekolah 1 hari je. We safely arrived in KK Terminal 2 jam 8pm, delay around 30min.Bukak2 handphone dah banyak SMS and miss calls. Owh car rental SMS, officemate SMS ada isu apa ntah, boss pon email, 1Borneo apartment pon calls...sambil menunggu luggage yg mmg agak sembap..dapat la melayan all requests ni.


Kami sewa kereta Persona pada harga RM130/day. Lepas nego2 dapatla RM250 for 2 days. FYI rental and taxi rate in KK quite expensive. Malangnya charger dlm kereta tu not working. So GPS for sure taleh bertahan lama selama 2 hari..huhu..Dah minta orang tu tukar kete lain tapi dah fully booked.

Lepas amik kereta kat airport, we headed to 1Borneo Apartment..area ni lebih jauh ke Utara dr KK. Saya mmg sengaja pilih jauh dr KK coz esoknya nak ke Kundasang, nun ke Utara lagi. Pekerja owner tu dah tunggu kat lobi..die pon bawak kami kat mana nak parking kereta dan hantar sampai apartment. He’s too friendly! Adooi..tak larat pulak nak melayan ..peramah benorr.

Harga apartment 2 bilik ni adalah RM180 for 6 occupancy. Setting bed die 2 double beds and 2 single bed. Facilities sgt lengkap, ada washing machine, dapur, astro, wireless, sofa,peti sejuk, almari etc! Pendek kata mcm rumah la. Kolam renang pon besar for both kids & adult.

Since dah check-in lewat, 1 Borneo Mall pon dah tutup..malas nak kluar balik. So makan megi aa..sama cam gi Phuket hari tu..dinner 1st night makan Megi.Lepas solat, dinner & mandi..kami pon lepak tengok TV, specifically Astro. Best pulak macam2 citer ada kat Astro ..org tade Astro yg tengok la..over lbeyy.

Wireless Maxis boleh tahan laju gak..so saya pon dapat le reply2 email sebelum zZzZZ...ZZZz malam tu sangat nyenyak cos air-cond lengkap kat sume bilik dan ruang tamu..ehehhe

Dapur:
 Mesin basuh siap dengan sabun..tak sempat pon nak basuh baju..esok check-out
 Ruang tamunya ..selesa yg amat...best pulak kalau ada rumah kecik kan? sket je nak kemas! eheh
 Bilik tidur utama:
 Bilik tidur kedua

View swimming pool from our apartment @ level 18


TBC....

No comments: