Thursday, July 19, 2012

Servis gigi

Kisah Selasa lepas ( 1 -day annual leave)

8.30am
Ke Proton Damansara kerana membaiki "ABS light" yang dah menyala sejak 2 bulan lepas. Dan terus berjalan kaki ke destinasi seterusnya.

9.15am
Tiba di Public Mutual Damansara kerana menghadiri Kursus Kewangan yg sangat menarik. Bertambah ilmu..ok hak ni citer kendian ya? Very the good info for all! Masa break dapat " Nasi Sabah" yg amat lazat. Penah dengar tak?

12.30pm
Eh awat Proton tak call2 lagi ni? Ni mesti tak siap lagi kereteku? Ok check-out from PM terus berjalan kaki ke Proton semula. Gigih berjalan ditengah terik matahari mengharapkan lemak2 dan kalori dalam badan terbakar secara semula jadi ...hiks.

12.45pm
Sampai ke Proton..katanya depe nak tukar part ABS dan dijangka siap before 5pm! What??! Petangnya dah janji ngan Ab & Waddah bawa derang gi Dentist. Aisehh...so selepas diskusi ngan Hubby & Ab thru call, I've decided balik umah dulu by cab then petang datang semula ke Proton by cab. Sebab dah tade masa! Sabtu dah nak pose..kene gak jumpa dentist, gigi Ab berlobang..

1.10pm
Sedang berjalan di luar Proton mencari Taxi Stand, ternampak Metrojaya The Curve. Masuk kejap dan berjaya dapat 1 blouse. Pantasss haha

2.15pm
Tiba di rumah emak by cab. Sempat menangih simpati dan menjamah sesuap dua nasi di rumah emak sebagai pengalas perut. Pinjam kereta emak utk ke dentist.

2.30pm
Tiba di rumah sendiri, pam susu dan solat. Kids bersiap.

3pm
Hujan lebat. Terus ke Klinik gigi dekat rumah..tapi tutup! Terus ke Klinik gigi jauh sket; Beh Dentist.

4.30pm
Proton dah sibuk call suruh amik kereta. Aiyoo..very the rushing dan emosi abes dah ni sbb ada drama airmata dan raungan by Mawaddah. satu kelinik tengok kitowang! Doktor tu pon macam dah fed-up!

4.50pm
Tgh drive home calling cab tapi byk tak angkat. So lalu je depan JJ nampak cab terus masuk parking kete kat JJ. Amik cab ke Proton. 2 cab tak layan sbb takmo ke area the Curve ..cess! jual mahal mahal. Driver cab yang kami naek tegur " eh u kan tadi bawak kereta? asal nak naik cab pulak?"... wahaha malas nak citer la bro! u bawa je la I to Proton pls...

5.15pm
Tiba di Proton..dan pulang. No charges sbb kereta under warranty! Banyak gak derang tukar parts. Dah tu infom hubby suruh balik cepat nak amik kete emak yg tinggal di JJ tadi.

5.40pm
Tiba di rumah..solat..masak...pam susu..dah nak rasa pengsan dah ni fuhh

6.35pm
Hubby sampai rumah kami naek motor ke JJ. Beli sedikit barang dan zasss nak balik..tapi...KUNCI KERETA TALEH BUKAK LA PULAK! arghhh tertekan sungguh ...what a day! sangat penattt. Jam 7.20pm my dad datang JJ tolong bukak pintu kete. Thanks Abah! Abah byk berjasa :)

7.45pm
Sampai rumah emak pulangkan kereta dan pulang ke rumah...phewwwwwwwww penat sgt dgn pelbagai rintangan..

Kisah paling panas ialah DRAMA Swasta paling berkesan Mawaddah di Klinik yg boleh dapat anugerah... rasa nak CUBIT2 ! fuh gerams

Hubby pon kesian kat saya..die pon jadi ringan tulang..menyuap anak2 makan..mencuci botol2 dr nursery..mencuci pinggan di dapur..masak air panas..hihihi :) luv
 Tade payung..terpaksa pakai baju hujan. Maknya pakai baju hujan jugak! kehkeh payung sume dlm exora maa

1st service for Ab. 1 Gigi geraham dah nazak. So doktor soh fikir nak buat root canal or cabut je 1 gigi geraham tu?
adoi pening..Maknya suruh je cuci gigi dulu !

Then ada sesi TAKLIMAT CARA MEMBERUS GIGI DENGAN BETUL kepada anak-anak. Bagus doktor! Kasi ingat sket kat derang ni. ..ehhehehe


 Tiba time Mawaddah dia menangis yg tidak berhenti sepanjang maknya cuci gigi..adoiii..padahal tak jadi pon cuci gigi die sbb die dah menangis...sume orang tengok woooo

Total charges cuci gigi Mama & Ab RM130. Lepas raya kene mai lagi sbb Mama kene tampal gigi & Ab treatment seterusnya. Mama taleh wat terus sbb masa dah tak cukup..Proton dah missed call sampai 5 kali!

So for AB, CABUT OR ROOT CANAL?

Apa pendapat anda??

ahah panjang kan entry ni? hiks anyway thx sbb sudi baca! :)

3 comments:

aida said... Reply To This Comment

apa beza cabut or root canal? beh dentist ni kat mana

Smiley said... Reply To This Comment

Aida, cabut tu terus buang gigi..root canal tu bole save gigi lagi..ni definasi: A root canal is a treatment used to repair and save a tooth that is badly decayed or becomes infected.

LiTtLe^m3 said... Reply To This Comment

Root canal kot.. sayang kecik2 dh x cukup gigi.