Wednesday, July 18, 2012

Lunch date @ Ikan Bakar Bellamy

Sejak semalam dah plan ngan hubby nak lunch di Ikan Bakar Bellamy. Rasa-rasanya at least 3-5 kali dalam setahun mesti ada kunjungan ke sini sbb dah jadi feve...
Alhamdulillah kenyang. Perut ketat!

Lunch date with hubby naek motor di tengah hari yang panas hari ini... Berpeluh-peluh tetapi hati tetap bahagia. Sampai di kedai makan Gerai no-3 ( memang ke gerai no 3 je tiap kali datang sini..dah tak pandang yg lain ) umat manusia macam sardin dalam tin...Tapi kami tetap gagah, beratur panjang semata-mata mendapatkan Ikan bakar Terubuk, Keli & 3 ekor sotong bakar.
So sweat and sweet hiks

Malu nak tangkap gambar awal-awal sebab orang ramai sangat..nak makan pon himpit2...at least 1 kepong gambo sebagai bukti nak tempek kat blog..hehehe

Tengah Q panjang tu nampak lak iklan " PULUT MANGGA" & "CENDOL PULUT". Apalagi, terus order!

Sepinggan pulut mangga RM5. Kuahnya tak pekat sangat..tapi dek kerna feve kite..kite layankan aje

Total dining out today RM56 for 2 termasuk air kepala muda sorang satu. Thanks hubby

Kalau korang gi makan ikan bakar..ikan bakar apa yg anda suka makan?

8 comments:

myaini said... Reply To This Comment

memang sedap kan ikan bakar kat situ..saya pun dah lama tak p situ....yang kat Tanglin pun sedap jugak....

ummi said... Reply To This Comment

ikan pari. ikan kembong. ikan kerapu. eh, banyak nya ikan akak suka!

aiDieNa said... Reply To This Comment

Office akak kat bawah tu jer.. Istana Negara.. hari² pi makan kat situ.. boring pulak kan..

Smiley said... Reply To This Comment

myaini, Tanglin di manakah? cer citer

Kak tie, owh huby pon nak pari tadi..tp lambat siap..so amik keli yg dah siap bakor

kak aidiena, ye la kan..if everyday makan situ boring..dah tu terkopak gak poket sket eheh

♥ ROS ♥ said... Reply To This Comment

pulut durian tu yg xtahan :P hahahhah

LiTtLe^m3 said... Reply To This Comment

gerai tu gerai jiran kami :) lama dah tak pergi. lepas puasa leh gi nanti :)

myaini said... Reply To This Comment

dekat jalan tanglin...kat situ ikan bakar dgn air asam...sedap...tak jauh dari situ gak...dekat dengan area taman rama-rama kalau tak silap....
cuba google....

selalu mesti ambik keli bakar..yummy!!

Smiley said... Reply To This Comment

ros, pulut mangga :)

baiti, laa..jiran awak? die nak kongsi tak resipi sambal sedap die tu?

myaini, OoOo ..ok..nak gugel la!