Friday, February 3, 2012

Pusat Sains Negara , Sat, 21 Jan 2012

Assalamualaikum

Cuti panjang 4 hari ni dah ada idea nak wat apa? Maybe you can consider PSN. 

Yati dok tanyer je best tak PSN? For me overall best, kids enjoy lagi2 FREE sampai mid Feb 2012 kalau tak silap.FREE tau sape tak suke? hiks..kebetulan kami gi PSN hari tu sbb jalan jam terus melencong ke PSN the day tu is the1st day FREE admission to PSN.

Hanya satu area je kene bayar : bahagian Actroid.

PSN ni mmg interactive sebab kids can try and test the science experiment gitu. They tend to test without reading and comprehend the test huhu.Aiseh.. Derang memain jek ehehe








Lepas keluar dr bahagian experiment, SPN ada sections for kids memain some sort like playground yg mmg syiok. FREE shj.

1. FOAM FACTORY: for kids 5 YO above je kat rules die buat they allow Muaz masuk..so Muaz follow je kak & abg die. Main tembak2.


2. PENEROKA COMEL: for kids 5 YO below je tapi Muaz tak layan sebab die follow kak & abg die.

3. ROBOT TRANSFORMERS: utk bergambar he3
4. PLAYGROUND: for kids 5 YO above je kat rules die but Muaz follow je kak & abg die. Main sampai basah ( berpeluh)
5. SEMUA DIATAS YG KIDS MAIN TU NAMANYA: KIDS WORLD

7. Main lompat2. 5 YO above jerk.

 


8. NTAH NAMANYA: for kids main mcm2 alat

 


9. MAGIC SHOW







YANG KENE BAYAR HANYA RUANG ACTROID. RM6 je adult, kids RM3. 7 yo above je kids kene bayor. Robot glamer kat Jepun tuh..kids suka sbb die respond bila kite bercakap. Meh baca wikipidia die.Tak pon cuba gugel ACTROID. Cun tauuu


We spent around 3 hours sebab dah lapar dan penat. Kids kalau boleh nak main lg pepuas

4 comments:

hayatizain said... Reply To This Comment

Thanks for the idea. Pening nak bawak kids gi mana jalan-jalan bila cuti panjang area KL ni. Tak laratla nak tawaf shopping mall je. Duit pun mengalir macam air je nanti. Boleh bawak stroller for baby ke masuk?

aida said... Reply To This Comment

aku pergi the next day tu.. tak upload gambar lagi, tapi seram gak ngan robot actroid tu, tambah2 dia pakai kuku, bulu mata dan rambut asli

Farra said... Reply To This Comment

HayatiZ, boleh3...Maher dlm stroller :)

Aida, minah actroid tu cun jugak kan..geram cam watak dlm anime

Sharinginfoz said... Reply To This Comment

dah lama betul tak pi sana