Monday, February 27, 2012

Dining out : Xpress Grill @ MV & Ikan Bakar Bellamy

Rezeki betul, semalam hubby gi restoran makanan arab kawan die kat MV , jadi dapatlah kami pon makan Arab. Memang dari hari Sabtu anak tekak ni macam nak makan makanan Arab.

Nama kedainya Xpress Grill located @ Midvalley. Boleh tengok FB derang kat sini. Rasanya setanding Saba. Memang sedap. Kami makan chicken hanith , lamb hanith, lamb kebab & chicken kebab. Harga amat berpatutan. Kedainya baru je berusia 2 bulan, tapi mmg tidak mengecewakan insyallah.

 Lamb kebab , hubby makan di kedai

 Chicken kebab makan ngan roti, hubby tapaukan 

Chicken hanith, hak ni 1 quater chicken RM8. Kalau 1 piece chicken RM6. Murah kannn?

Kedai ni baru rebranding, dulu namanya The BBQ King, sekarang Xpress Grill..ok lamb hanith je tak snap the pic..dah masuk perut baru tringat nak snap pic..kirim salam je la

Ok now flash back pulak kisah bercuti hari Isnin lepas. Saya dengan misi tersendiri, hubby dengan misinya gi interview kerja. Kami janji jumpa depan bakal opis die , saya jemput naik kereta dan kami gi dating kat Ikan Bakar Bellamy.Macam biasa menu wajib for me Ikan Terubuk, for hubby Ikan Pari sebab die malas nak pisah2kan tulang ikan. Dan yang wajib bagi kami ialah Sotong & Udang..sapa lapar sure meleh air liuq niii..



Ok jangan lupa kedai ikan bakar paling sedap kat Jalan Bellamy tu yg kedai no 3, yer no 3.


So for those peminat2 makanan Arab, boleh try the food @ Xpress Grill ok!  

2 comments:

Wanita Bertudung Hijau said... Reply To This Comment

mcm best je makanan arab tu, boleh try lepas ni

Smiley said... Reply To This Comment

mesti cuba yerr..mmg sedap!