Tuesday, September 13, 2011

Ujian kesihatan (darah) peringkat 1

Hari ini calon-calon UPSR start Exam. I can imagine, if I were one the mother, sure agak kerisauan. Apapun, all the best to all students standard 6!

Dah tua ni ujiannya lain pulak. Ujian Darah. Last week dah buat buat ujian kesihatan.
Alhamdulillah semuanya normal kecuali hemoglobin.
  • Cholesterol level 4.1.
  • Glucose level 4.3
Note: Red flag : above 6

Bacaan hemoglobin 10.5. Normal 11.5 and above.

Bacaan hemoglobin saya mmg gitu setiap kali mengandung. ( masa mengandung je cek darah, kalau tak mengandung, tak buat-buat. Jadi, doktor ambil darah kali kedua untuk mengetahui punca hemoglobin rendah sebab saya ni kuat gak makan sayur hijau dan daging. ..selera memanjang ..huhu



Mukasurat 1 daripada 6. Panjang ler laporan ni..siap ada Liver test etc


Nak simpan fail ni elok2..senang nak track kesihatan diri sendiri

Bila kali terakhir anda buat ujian kesihatan?

3 comments:

aida said... Reply To This Comment

farrah, company cover ek? ke untuk manager & above jer

Farra said... Reply To This Comment

aida, mmg cover all exec kat klinik T* ni...non-xec aku x pasti pulak

aida said... Reply To This Comment

ohhh tatau.... boleh le pi check