Monday, June 13, 2011

4 months jab

Salam,

Ingat lagi tak bulan lepas berat Maher langsung tak naik? Kisahnya disini. Alhamdulillah , bln ni naik. Naik dgn jayanya...berat terkini 7.9kg! Yeayy he gained 1.9kg. Dan kerana itulah, die juga sangat liat nak meniarap agaknya...aiyoo

How bout mummy? Yeayy too! I finally lost 1.5kg after 2.5 months waiting! huhu Secipot ek? But it's really a big achievement for me. Mana taknya, menyusu ekslusif ni asik lapor3.

FYI, saya sekarang makan nasi tetap tak tinggal. Cuma saya buat perkara di bawah. Harap2 konsisten! huhu.

Jalan kaki+naik tangga dari parking -4 ke G floor setiap hari waktu pagi.Sejak 2 minggu lepas
Pakai bengkung seharian di pejabat, tapi baru start today :p

Dan berat terkini:
>
>
>
>
58.5kg! org kata saya ok je nampaknya sesuai dgn ketinggian, tapi target nak attack 2 kg je lg huhu..wish me luck keyh

see, the double chin
Patut le lenguh tangan kalau dokong budak demok ni sebelah tangan,
dan sebelah tangan lagi buat kerja

Owh my dearest blog, I still owe u this entry:
  • Holiday @ PD
  • Holiday @ Cherating

7 comments:

norfarazilla bt rahmat said... Reply To This Comment

akak tu nampak cute je tak nampak gemuk pun...tula kalu bf mmg nasi takleh tinggal fara skrg ni paling susah tinggal nasi puncanya coz dulu masa bf mmg kena pulun nasi jek...so now dah terbiasa lak...ishh dah susah nak lupakan nasi...

sikulat said... Reply To This Comment

samela kite farah.. kalau tinggal nasi.. sangat terasa kekurangan EBM.. lalalala..

hanis said... Reply To This Comment

wah sudah turun 1 kg...jelessssssnya

yg si lil maher....not so little dahhhhhh....tembamnyaaaaaaaaaaa....huhuhuh..hebatlah maknya mencomelkan anaknya maher...hehehe

btw gud lak utk another 2 kilossss...

p/s:aku pun nak turunkan berat bdn jugak...tapiiiiiii...(ade aje tapi....hehehe)

yatiscloset said... Reply To This Comment

ade effect ke kalo kurang mkn nasi so ebm pon kurang?

sbb kite taknah tinggal nasi...pagi lunch dinner always nasi hoho buruk melantok :p

Kasih Kita said... Reply To This Comment

Wah... sedap sungguh susu ibu agaknya sampai berat naik dengan jayanya :)

achik said... Reply To This Comment

mak aiii...tombamnyer maher..
my anak dara tecit jerk..huhu..br 5.4 nurse dh bsing2..adoi tu yg mls aje bila nk g checkup..
sebaya kn anak kita..
but my doter dh nk merangkak dah...agaknyer bdn ringan kot..dh gerak 1/2 step..

Farra said... Reply To This Comment

nasi mmg taleh tinggal, tp kurangkan kuantiti sket..alhamdulillah x jejaskan production susu :)