Thursday, June 9, 2011

Hotel Review : Holiday Villa

Jarang-jarang pulak orang buat review pasal Hotel. Tapi info ni mungkin berguna.

Kami tempah hotel thru the hotel's website semasa promosi, bilik Deluxe dapat RM150. Dah tu masa kat sana saja je browse2 Agoda, rupanya lagi murah siap boleh dapat RM109 for early booking. Next time, nak book via Agoda la :)

1st nite kami dapat bilik @ G Floor. Memang betul2 depan swimming pool. So kami tak payah pon teman kids kat pool, just tgk dr dalam bilik. Tapi alkisahnya, esok pagi muncul katak kiut tepi almari! saya fobia katak hokeyyyyy! Terus minta tukar bilik ke 1st floor. Alhamdulillah, dapat tukar jam 10.30am+.

Bilik belah atas lebih selesa berbanding bawah sebab belah atas ada carpet. Bilik bawah tade carpet tau. Apapon for the price paid, kami puas hati .. kids apatah lg gembira sakan asik mandi kolam. Laut pon tak jauh dr hotel..lepas mandi di kolam leh terjun laut pulak. Swimming pools ada 2 di HV ni.

Bilik Deluxe ni tak besar. Kalau 3-4 orang tu pon dah cukop padat tau :)

Ok sekian review yg ringkas. he3 . Saya tengah buat research utk Holiday ke Krabi. verangannn :D

9 comments:

eLLe said... Reply To This Comment

besnyee bilik depan pool je..kite suke bilik yang ngadap pool je..nak terjun juz depan bilik je..

tp x bes sbb kurang privacy laa..tp siap ade katak tu..hehe..lawak2..kite rase die x letak carpet, sbb kalau ade carpet sure berbau, sbb sering basah..ehhe..

zeti said... Reply To This Comment

mmg murah booking online ..slalu jugak buat ...tp jarang via agoda, sbb kekurangannye..kene trus bayar...so if letsay tak jadik nk amik, dah burn...

slalu buat booking via booking.com..yg ni book jer pakai cc details, tp bayar later kat hotel..byk yg free cancellation ..

Farra said... Reply To This Comment

shell, eh btol gak kan..kalau carpet sure cepat berbau huhu ..owh psl privacy ok je..swimming ppol yg dpt bilik ni bukan di tempat laluan..di sini ada 2 swimming pool

zeti, owh selama ni saya mmg book online memana pon mmg kene bayar terus..setakat ni x enah lg burn la..oo..booking.com x penah lg coba..tq for th einfo ya, very2 useful!! i likeee

Atah Rashid said... Reply To This Comment

akak, aritu kami (sy & natrah) bercuti ke Langkawi pun book via Agoda.. mmg murah :)

Farra said... Reply To This Comment

Tikah, berbaloi2 yer :)

CT said... Reply To This Comment

nice tips...leh la bookmark agoda camnie..

Anonymous said... Reply To This Comment

salam akak..
ble ke book hotel guna agoda..sama ke rate yg agoda display ngan jumpah rm yg kita bayar kat kaunter hotel nnt..
agoda tu mcm third party je..

Farra said... Reply To This Comment

ano, for online booking kita mmg bayar terus masa booking di agoda..masa pi otel tunjuk je booking resit tu..dah x payah bayar apa2 lg masa kat hotel

yatiscloset said... Reply To This Comment

silalah slalu jenguk:
agoda.com
booking.com
pyotravel

aku dulu GC book thru booking.com....mmg the best bargain ever book Mariott hotel cuma rm300++/nite :p

they are all agents yg widely-known and has wide connection ngan hotels all over the world.