Monday, May 16, 2011

3 month's Jab

Sabtu lepas tatkala umurnya 3 bulan 20 hari, lil Maher dapat Jab for 3 mo. Yang mengejutkan , berat badan die tak naik dr bulan lepas. Cerita bln lepas disini.

Both of our weight maintain sajok! Maher @ 6kg, Mama @ 59kg. Alhamdulillah Maher tak demam tiap kali kene jab sbb Mama terus kasi ubat demam sebelum / selepas Jab.

Doc kata berat badan die masih dalam lingkungan 'average' , meaning not under or over weight. So Doc kata jangan risau, lagipon Maher sihat dan masih menyusu badan.

Alkisahnya Maher makin meningkat usia tapi minumnya masih tak meningkat. Purata dalam 20-22oz/day. Ini menyebabkan stok EBM tak bergerak sangat.

Ada tak sesapa ibu yg memerlukan EBM? Saya mahu sedekah. Langsung dah tak dapat nak simpan stom ayam, daging, ikan....dan ini menyebabkan saya jarang-jarang memasak sekarang ni.

Pencapaian Maher setakat ni:
  • Dah berjaya meniarap, walau sekali sehari . Masih malas la tu..
  • Melalak bila tiada siapa disekeliling
  • Banyak membebel bahasa baby bila baring-baring.
  • Dah pandai menyembur2 ...basah baju
Jom layan gambar terkini!


6 comments:

ummi said... Reply To This Comment

rasanya budak2 yang dah start nak lasak kdg2 mmg biasa berat stagnant je or naik sikit2. apapun janji sihat kan.

y@tipruzz said... Reply To This Comment

yer janji sihat! ammar pon ade bulan brape ntah langsung x naik..slim melim jer hehe

Farra said... Reply To This Comment

btol3 janji sihat..badan die tetap gebu eheheh :D

mila.ibunajihah said... Reply To This Comment

Maher ni mmg iras mawaddah sungguh. takpe farra, janji sihat, najihah pn dlu masa awal2 berat susah nak naik jg, asek kena bebel nurse je..hehe

achik said... Reply To This Comment

anak sy naik tiap2 bln...tp naik sket ajer lor..nurse pn dh bising2..dh nk smpai garis kuning..ermm..farra..ok ker baby lain minum susu ibu lain?hehe..kalo byk stok meh la cni..kih3..sy ni mmg x bykla susu bdn dh skang ni..pam pn dpt 2 botol jerk..

achik said... Reply To This Comment

tp my girl sgtla2 aktif..cpt meniarap...n mmg aktif nk meniarap jer.baring pn sekejap je..dh gerak2 ke depan n keliling la..mmg x boleh la biar atas katil..