Wednesday, May 18, 2011

Bibik sudah komplen

Bibik di Taska sudah komplen. Katanya Lil Maher sejak akhir-akhir ni gemar melawan botol sambil melalak. Aish..masih keliru puting la gamaknye tu kan?

Akibat dek melawan tu, akhirnya Maher penat dan tertidur, susu pon tak abes. Buang aje. Maksudnya 20-22z yg dibekal tu benornya tak abes pon. Selalu botol terakhir mmg tak sentuh.

Ni bukan masalah baru, tapi masalah yg sama telah dilalui dgn abg dan kakak Maher dulu. Harapnya ia sementara shj. Kalu tak, risau le Mama. Udah ler beratnya bulan ni tak naik.

Sekarang ni bila cuti/hujung minggu, mama terpaksa kasi botol jugak kat budak kenit ni at least sekali supaya die tak amuk kat Taska.

Sampai umur bape bulan bayi akan keliru puting ek?

5 comments:

eLLe said... Reply To This Comment

tapi maher menten bulat n sehat, so jgn risauu la..

aida said... Reply To This Comment

farra, hehehehe... cam aku ler dulu, risau jer padahal anak dah 4.. kikikiki

ada la masanya baby breastfeed camtu, kau jangan risau sgt ehh. bak kata shelle udah bolatss tu si maher

Marina said... Reply To This Comment

samalah...dulu2 ok bila bagi sebab nak latih...skrg dah pandai lak...tak mohhh...senyum2, tolak2 puting, lama2 melalak sakan sebab lapo...wuwuwuwww...alhamdulillah cuti unpaid 1 mth lulus..bole continue latih dgn bibik baru...ala farrah, maher bulat & sihat jea tu =) doa semoga terus sihat selalu...

y@tipruzz said... Reply To This Comment

perkara biasa, baby kan suke wat perangai tertentu at certain phases hehe.

cam ammar plak skang takmo minum susu yg dah sejuk..mesti suam2 gitu iskk. botol terakhir pon mesti buang sbb dia dh nmpk mama sampai n ready nk pick up dia :p

Farra said... Reply To This Comment

alhamdulillah maher maseh bulat n sihat :)

tu la sume anak2 be4 this sudah kulalui peel yg sama..sabo je la

Marina, best tu..enjoy ur leave kay :)