Saturday, April 2, 2011

Cara mengetahui keywords & website speed

Hari ni dapat ilmu baru, ilmu blog eheh. Tak salah kan...

1) Keywords
Dapat tahu pon dr blog Yus. Tq Yus! Rupanya boleh tgk keywords our blog yg menyebabkan org lain leh masuk blog kita. Caranya tgk je dalam akaun Nuffnang. Ni keywords blog dmnfarra. Penting ke keywords ek? tak pasti la pulak..nnti kita belajor lagi okeyy

2) Website Speed.

Tahu dr site Nuristimewa. Masukla link die tu, banyak lg ilmu lain. Ok, website speed ni penting la sebab orang yg masuk blog kita mesti la nak cepat, tak kuasa depe nak tunggu blog kite ni loading ni lelama. Gunakan webtool ni kalau nak cek speed blog korang yer. This is my blog speed. Hancusss..ok nak improve la :) Speed website yg bagus patutnya 200kb ke bawah.

Seronok berhari minggu?

2 comments:

Sharinginfoz said... Reply To This Comment

Memang bagus boleh tahu kata cariaan yang masuk dalam blog kita dan boleh improve, jom lihat Tips Mudah SEO

~ yus ~ said... Reply To This Comment

hehe..ada gak orang cari pasal langsir pink ya?..