Monday, March 7, 2011

premaxx baby carrier?

RS dah ada. Now im thinking to buy either pouch sling or premaxx carrier, photo as above. Bila baca review ada pro and cons. As usual we as parents wajiblah memantau setiap pergerakan bby ye dok?
Anyone yg ada pengalaman guna pouch and premaxx?

Premaxx ni mcm dah hot selling kat UK , harga berpatutan only RM60. Websitenya: www.premax.com

RS ni aku rimas sket sbb susah nak pakai dan ekor panjanggg. Nak beli yg mudah, senang nak hangkut Maher dlm carrier sambil aku wat kekoje rumah. So tadela sakit n lenguh tangan dek kerana tgn kiri.dukung dia, tangan kanan buat keje.

Alhamdulillah, seronok...mlm ni dh tido atas semula. Wangi btol bilik.tidur utama ni sbb dah 2 kali indon cleaner dtg cuci sejak kutinggalkan bilik ni pd 23 jan lps. Siap bangku yg aku guna masa mandi terakhir dulu masih ada dlm toilet. Masa tu mandi duduk atas bangku sbb rasa kontraksi. Overall, belah atas ni mmg kemas! Eh eh. Mmg baguih cleaner latest ni, aku sgt puas hati. Ni vendor cleaner ke-3.

Owh..topik ni benornya nk fokus psl carrier tu not bout cleaner he he
Published with Blogger-droid v1.6.6

8 comments:

ARNA said... Reply To This Comment

Ambik cleaner mana?
area kl ke?
nk no tel boleh?

Farra said... Reply To This Comment

Na, kat kepong..die indon keje kilang..Na dok mana? email me pls fara_aiza@yahoo.com

Tyha said... Reply To This Comment

Mahal x cleaner tu punya upah?

Farra said... Reply To This Comment

rm60=2org=3.5hrs

ieka said... Reply To This Comment

fara, premaxx ni adjustable ke?

ika pernah guna RS, Pouch sling and baby carrier.. masa baby kecil best guna pouch sling sbb masuk je dia dalam tu, bagi kat abah dia.. jadi mcm buaian bergerak kekek selalu dia ok aje.. selalu guna time shopping ahha

bila dah lepas 8 bulan lagi senang RS, sbb boleh buat mcm2 gaya and adjustable kan.. boleh cover masa bfeed kat public..

pro dua2 atas tu ialah boleh lipat kecil2 masuk dlm handbag aje

baby carrier guna bila2 rajin abah dia nak bawa la.. kekurangan plak sbb bila tak guna kena gendong sana sini takleh lipat masuk beg...

laydida said... Reply To This Comment

oh no farra..pls dont use premaxx. its very dangerous to use it as a baby carrier.. in fact mende tu tal safe 4 babywearing. dah ada fatal case! please read here if u want to know more.
1]http://arryrozy.blogspot.com/2010/12/katakan-tidak-pada-premaxx-baby-bag.html

2] http://baby-carrier.blogspot.com/2008/01/draft-babywearing-safety-bag-slings.html

my personal advise..pouch ni mencabar sket utk carry little babies, sbb utk pastikan postur baby yg tak block air passage masa dia baring tu agak tricky. i'll always recommend RS sbb baby's position is upright..

Farra said... Reply To This Comment

ika, tq for sharingg..rajinnya abah die nk bbywearing!

Huda, kite mmg dah baca tuu..dah boli ni..hotslings akhirnya

laydida said... Reply To This Comment

wahh hotslings! sungguh tempting. cuba la blajar budha carry..i feel it is a much safer position utk little babies :)