Tuesday, March 15, 2011

empress bread maker in da houz

Dibayar pada 22 Jan, a day before Maher dilahirkan. Cosway kata dlm 2 minggu sampaila stok..tapi sampai abeh pantang pon tak dapat jugak. So, last Friday aku dah komplen kat cosway hq nk minta refund duit balik! Dah lepas komplen baru depa nk usaha cari branch mana yg ada stok. Semalam dpt call dr cosway kata dah leh amik. Sampai juga akhirnya! Kalu tak, mmg dh intai argos or amazon balik sbb ada member punya sedara nk blk Mesia, tp kene tunggu sebulan dua lagi.

Sekarang BM dah dok sebelah heavy duty mixer cam gambo kat atas. Kebetulan, Sabtu lps dh borong barang baking kat HOI. Almost 100 spent...huh cam balas dendam plak.

Nnti lps guna BM baru leh kasi review ok. Minggu ni x buatla sbb roti gardenia ada lagi & plan nk wat kek tiramisu for Mawaddah 5th birthday.

Jumaat insyallah nk balik Kedah. Maher nk jumpa tok & wan belah ayah pulak. X dpt nk imagine our jouney nnti... harap Muaz behave dlm car seat.
Published with Blogger-droid v1.6.6

9 comments:

ARNA said... Reply To This Comment

Akak tq bg phone no.
umah saya dah bersih hehe

Tyha said... Reply To This Comment

Hehehehe...ingatkan dapat sekali dgn heavy mixer tu.Mau balik Kedah ke? Jom konvoi...hahahahaha. Ku berangan nak pi Kedah hari khamis ni...;)

Farra said... Reply To This Comment

Nana, bape die caj ek? Bape jam? Senang sket cleaner cuci umah kan

K.tyha, oliday ke? Drive carefully

NADYA ANWAR said... Reply To This Comment

salam. nampak cantik jer berganding dgn mixer tu.. sedondon gitu.. sy pun br dpt BM cosway ni..merata mencari stokist semua xde stok..

Farra said... Reply To This Comment

Nad, nnti share2 resipi & tips yerr :)

Mila@Rimbun said... Reply To This Comment

new look nampaknya BM empress ni. saya beli yg jenis lama tuh, last 3 years rasanya, dah baiki sekali, but last week try uli tepung utk buat donat, dah kruk krek bunyinyer. blade pon dah tak jalan, aduhaiiii nampaknya kena beli baru lerrr

Farra said... Reply To This Comment

Mila, empress ni x sehebat kenwood, agaknya better beli kenwood kot kalu ada bajet..eheh

Anonymous said... Reply To This Comment

Hi Farra,

I bought the same Empress bread maker too, but I have tried the recipe given together with the machine, its doesn't work. Wondering do you have the same problem, could you please share with me the recipe for white bread and wholemeal bread that you have successfully bake?

`Ching

Farra said... Reply To This Comment

Hi ching, I hv no problem so far, I make 2 breads/week...ok will share the recipe..do visit my blog later & click tag ; bread