Tuesday, November 30, 2010

Tragedi Jumaat

Jumaat lepas aku ada workshop di PJ, abeh je workshop dlm jam 4pm+ terus pecut gi warehouse ni:

TEFAL WAREHOUSE SALES

Owh...ni la 1st time aku gi warehouse sales yg sgt hampeh! tak menarik langsung. Buat penat mak buyong je rushing...dah la parking susah yg amat.

Then terus ke Tesco Kepong nak beli brg2 ke Holiday PD the next day. Lepas solat Asar, syok btol membeli barang gitu hini. Then, jam 6.40pm aku pon kuar Tesco tp kedaan hujan dan gelap. So aku pasang lampur dan wiper. Tetiba je radio dan wiper off sendiri dan aku dah terdetik " kete akan off!". Mmg sah! Aku sempat ketepi dan terus kete breakdown! Waduhhh. Aku sungguh emo sbb jam 7pm Muaz masih belum diambil di Taska. U know, my daily KPI is to pick up kids by 7pm. huhu. Sementara menunggu bantuan tiba ( abah & suami), aku dah start emo dalam kete. Huhu..sedih ..meleleh air mata teringat Muaz, boleh? 7.50pm barulah suami sampai kat kete Kelisa yg breakdown, kami cr masjid terdekat dahulu utk aku solat Maghrib.

Lepas tu masa solat plak ada peristiwa mengguris perasaan! Aku terpakai kain telekung kepunyaan seorang makcik sbbnya kain yg dalam almari semunya tak muat perutku. Tak tahu lak kain tu orang punya sbb terletak dkt almari. Telekung aku guna wakaf Masjid. Aku menangis, sbb agak terguris, bila ditegur dihadapan muslimat lain! Dah lupakan!

Sampai umah hampir 9pm! Tak sampai setengah jam Blackout pulak! 4 kali kami call TNB. Akhirnya lps aku bising dan call lg jam hampir 2am, barulah terhegeh2 TNB datang umah dengan 1 van. Masa tu aku mmg dh tak tahan, asik dok mengipas Muaz ngan buku, kalau tak die panas taleh tidur. So, 2am++ baru lah letrik kembali pulih! Huh, lepas tu baru boleh tido ngan lena.

Apapon ujian kecil ini telah dicompensate dgn our holiday di PD! tunggguuuuu ehehhe

8 comments:

Hanis said... Reply To This Comment

aduh..cobaan sungguh fara yek...sabau je la..

neway..dah direward balik dgn PD tuh kan...hehehe

myjuliana said... Reply To This Comment

sian mak buyong.. kita hanya merancang kan?

tapi pasal kain semayang tu, tu pon nak kena tegur ke? hilang pahala.. lenkali ko bawa socks jela farra, senang bleh solat takyah kain

Farra said... Reply To This Comment

hanis, syok2 cuti PD

Juli, tak terfikir plak nak bawa stokin, sbb tade rancangan mau bersolat di masjid..patutnya leh sampai umah kan huhu..kdg2 penah gak bawa stokin

Ummu Auni said... Reply To This Comment

wah dugaan betul. kalau aku mahu nangis tang tu jugak

aida said... Reply To This Comment

apsal tak best warehouse tefal sale tu

kak fatin said... Reply To This Comment

tu la..dah gembira senang hati pagi tuh kat workshop..hehe..sabar la farra.. dugaan... maknanye Allah sayang.. :)

Farra said... Reply To This Comment

aini, aku sdey sgt tak dpt amik muaz jam 7pm huhu!

aida,teruk sgt! brg tak byk, masih mahal..sgt jauh beza ngan sales brg letrik kat umah kami tu, tapi setahun sekali jek!

k. fatin, tu la kan? kite dok sibuk bergosip2an rumahtangga petang tu , ha kan dh terkena! ekekke

ZurratulAin said... Reply To This Comment

Farra,

Aku kesian bagi pihak makcik tuh.. patutnya dia senang hati dapat kongsi pahala sbb ada org pakai kain telekung dia.. cite ko buat aku tingat pasal aku kene marah kat masjidil haram.. aku terpercik air kat sorang makcik jemaah msia masa amik wudu', pastu dia maki aku abih2.. bile aku citer kat halim, (masa tuh kitrg g DCBA), halim ckp kesian kat makcik tuh sbb marah aku..