Wednesday, December 1, 2010

Final Holiday 2010 cum Birthday Celebration

Seawal lepas subuh, mama pon bersilat di dapur menyiapkan bekalan nak pi Holiday di PD. Bekalan kali ni: Pasta Vercemili Goreng, Nasi Putih, Ayam Kicap, Ayam Grg dan Sayur Bayam. Memula kami singgah di Celcom kejap then terus la ke PD, sampai kira2 jam 2.15pm gitu. Sampai je dh boleh cek-in, senang bila sewa direct from owner. Dapat harga pon cantik RM180 rate cuti sekolah. Kalau tak cuti sekolah lg murah.

Lepas Asar bebudak pon dh terjun kolam. Kemain suka depa. Kat kolam barulah kami jumpa kengkawan lain iaitu family JajaUsop dan NasrahAbu. Memang sengaja set same date boleh jumpa kawan2 lama sambil Holiday. This would be my final Holiday le @ 31 wks preggy. Bulan Dec ni mmg kene dok dediam. Kids mandi sampai hampir maghrib. Be4 masuk bilik Mwaddah bising lak nak naik basikal, so ayah pon bawa ke tempat bicycle rental tp sudah tutup pulak. Lepas maghrib kami kuar kejap tapau makanan di gerai yg ramai org, tp makanan tak sedap. Haha. Otw balik to TBR, Mus'ab bising nak main Games. So ayah pon belanja la main games kejap, apapon lg murah dr Genting. Ayah belanja RM4 jek.

Ahad plak, seawal pagi lepas sarapan dalam bilik je ngan Roti dan KokoKrunch, kami pon gi kat Bicycle Rental. Ratenya RM8 for 30 min. Dapatla dedua bebudak tu naik basikal. Ayah, tolong le beli basikal baru utk depa. Lepas naik basikal sibuk terus le terjun kolam balik. In between sempat la Muaz take a nap kejap, lps bgn tidur sambung lg mandi.

Kami check out jam 12.20pm dan terus bergerak ke Kuala Pilah, umah nenek. Kat sana tgh meriah ada makabah, makcik dan sepupu. Selepas Asar kami pulang ke KL.

Isnin plak my Birthday. Seperti dirancang, both of us me n hubby dating seharian. Hubby ajak tgk wayang, I don't like. Aku mmg seumur hidup tak penah tgk wayang, so tak tringin. So target kami nak cr Waffle Maker dan BreadMaker. Tapi belum jumpa yg berkenan. So jejalan kat Harvey Norman, Ikea, The Curve dan Tesco. Dapat la barang yg perlu sgt iaitu Drawer baru for baby baru dan Water Heater with Pump utk pasang di toilet bwh, kegunaan masa pantang. Alhamdulillah, 30 tahun sudah diberi peluang menjadi hamba Allah dimuka bumi. Dikurniakan keluarga, kengkawan yang menyanyangi dan memahami. Tq my dear hubby for the special gift =)
Layan gambar la pulak...

Ab & Waddah sakan mandi

Suasana malam di TBR, belakang bilik kami.
Mama pon sakan mandi, sbb bby dlm perut request nak berendam sama! haha
Penat sudah...makan , minum dan tido

@ Games Room
Cycling!
Sapa nak pi TBR leh leh book direct to owner ni..mmg puas hati. Weekend ni last kot jalan jauh, nak balik Kedah. Lps tu mmg kene dok dediam, byk benda nak kene kemas kat umah! Brg2 bby sume lom kuarkan lg. 2 kawan aku dah selamat bersalin 35 wks. Kalau aku ikut jejak, makanya tinggal lg 5 wks je gitu....

No comments: