Monday, September 27, 2010

Muhammad Muaz, BF and Car Seat

Since he stopped BF, Muaz becomes cranky baby during the night and I feel extremely tired. The situation become worst during flu and fever. Last Fri, he was down with fever and flu. I finally decided to gave him my n***** again even nothing comes out from my body and the strategy works. However I feel quite awkward + geli sangat since I've stopped BF since 2 months++ ago. Kalau boleh nak jek ajar dia Pacifier. Tapi laku ker? sbb dia dah besau panjang

Malam tadi die tido tersangatla ok, coz kalau terjaga aku just sumbat my Tek diselangi dengan 2 times formula-milk feeding. I have to play with my internal mind, masa die suck tu I have say " Tak geli, tak geli". Eheh. I feel totally fresh la today sbb cukop tido.

Muaz is now on Bebelec dan nampaknya sudah serasi. Tade dah cirit-birit. Alhamdulillah :)

In another note, Muaz also started to use Car Seat. This is newly purchased Car Seat but for 3rd hand use. Just RM80 and my Muaz seem ok in the car set, he behave very well. I hope he likes it and I plan to use it whenever we go because he love to panjat my perut yg boroi ni masa dalam kereta hoho ( agaknya dia ingat tangga kot).

The car seat . Mmg besar dan tinggi. Muaz leh nampak luar

My Muhammad Muaz

5 comments:

-ummu amin- said... Reply To This Comment

farra, mmg bagus guna car seat nih. kiteorg nk belikan utk saeed tapi kalau pasang 2 car seat mmg org lain tak boleh nk tumpang naik kete kiteorg nnt.. tuh yg asik tertangguh jer nk beli car seat utk saeed

CT said... Reply To This Comment

laaaa awat x ckp...else kite bagi awak free anak2 kite punye yg x diguna pakai pun....

anak2 kite mmg xmo duk dlm carseat...jenis x bleh duk diam..

so now carseat jadi depa nye kerusi depan tv

eLLe said... Reply To This Comment

hmm..sbb carseat tu tinggila wat depa2 xde nak memanjat n dok diam je..so far, dhia xdela memanjat perut boyot kite ni, kekadang je die duduk atas perut..hehe..

tp kalau perjalanan jauh amik mase lebih sejam mmg gune carseat..

Farra said... Reply To This Comment

ayu, wah amin masih pakai car seat? sgt bagusss..maknyer pon tak penat sgt dlm kete kan

kct, lorrrrr, bukan nak share2 eheheh :p

shell, ye la btol tu..aku ni anak 3 org ..sume nak panjat sana sinun,ltey sgt..ha skarng dok dlm car seat tu! wakakak
dr skrang ajar muaz dok car seat, sbb tahun depan ada bby plak

-ummu amin- said... Reply To This Comment

amin mmg pakai car seat since ayu pregnantkan saeed dulu. yg bagusnyer dia suka sgt dgn car seat tuh. kalau saeed pinjam kejap, amin mesti tidur tak lena. pantang angkat jer saeed, dia terus duk balik kat kerusi dia. sedap agaknyer duk kat car seat tuh