Sunday, April 25, 2010

Baby food:Banana and Oat Puree & Rusk!

Bahan-bahan:
Oat
Pisang (di lenyek)
1 biji Kurma (potong halus)

Cara-cara:
1) Masak oat dengan air sehingga masak
2) Masukkan pisang dan kurma
3) Kisar halus
Sebelum dikisar
Dah siap dikisar halus

Ingat tak last week mama berkorbar nak buat baby rusk kan? So mencari resipi kat Internet dan pagi ni mencubala resipi ini.

Hasilnya? sangat mengecewakan...aduih...penat je buat apple puree dulu...dah lam penat in between kemas umah n pam susu.

Rasanya ok tapi huh keras aaaa.Nah lihat gambonyer di bawah. sob sob...kene cari resipi yg org dah penah try la .
Sapa penah buat share2 la ek.

2 comments:

::Ida:: said... Reply To This Comment

salam farra,

just found your blog from bloghopping (xingat link dari blog mane. banyak sangat :P)
nways, i rasa sangat lucky jumpa ur blog coz pening jugak i dok carik local blog untuk prepare baby food neh.huhuhu..esok nk travel, mlm ni baru la nak buat makanan dia.. huhuhu

nways... keep on blogging about baby food neh ok! :)

mamaqis said... Reply To This Comment

me too... soooo lucky jumpa your blog. nak tryla kurma+banana ni. best2