Thursday, March 25, 2010

New life for kids

Selasa petang sedang sibuk Mama bekerja, pengasuh call. Katanya tak sanggup nk jaga Muhammad Muaz kerna dek memerap/melekap ngan pengasuh sampai pengasuh tak dpt buat kerja langsung, ditambah dengan keadaan maknya yg semakin lemah dan tua. Hati mak mana tak gundah gulana ye dok? Sambil memandu pulang pelbagai cerita bermain-main di kepala. Berhenti kerja? Sukala si Ayah. Tapi mana mungkin Mama bersedia kerana terlalu byk faktor yg perlu di pertimbangkan. Dilema.

Semalam, Rabu. Cuti kecemasan diambil untuk mencari nursery. Dapatla berkunjung ke satu nursery dkt rumah. Since kat sini very limited choice, we've decided to send kids over there. Semalam juga ambil semua brg dr rumah pengasuh, jumpa dan berbincang terus. Semalam juga gi klinik jauh sket snn nk cek muaz yg dh prolong flu n cough.( almost 1 month) . According to Doc, paru2 dia ok jer, so kali ni we try antibiotik. Be4 this doktor lain tak kasi antibiotik sbb kecil lg.

Hopefully Muaz can adapt to the new environment. As for Mawaddah n Musab takde la risau sgt. Mlm tadi dah hantar brg like warmer etc dulu.
So hari ni bermula la hidup baru buat anak-anak. Even pakcik bas pon kami bagitau mlm td. Harap-harap depa pandai handle EBM too. Moga Allah permudahkan segalanya. Tadi call nursery tanyer psl Muaz, depa kata die nk kat owner jer..kat pekerja lain takmo lg.

Mama tidokan Muaz atas toto, dah tak letak die dlm buai sbb kat nursery tak guna buai

Dalam masjid UKM lps ke kenduri Wahyudi

Di kenduri Wahyudi. Ingat tak korang? Dia study kat MMU Mlk dolu.
I just know him thru fb now. Mama sama tema ngan pengantin la pulakk


Cepatla jam 5.30ptgg! nak balikkkkkk

7 comments:

ummi said... Reply To This Comment

i know how u feel. Iman was like that. dgn bbsitter, dgn akak semedang melekat sampai tak blh buat apa. lain org lain pendekatan, akak keringkan perasaan, cuba kurangkan clinging dia tu. lamaaaa baru okay. pendek kata dia punya clinging tu boleh menggugat perasaan abah dgn kakaknya time tu. i had to be fair to everyone kan. tapi... sampai sekarang dia mmg sgt suka akak. dah le org kata muka kami sebijun ha ha

bbsitter muaz pun gundah gulana like u as well, i bet. it was not easy for her to break the news to you i think. tapi dgn dia nk menjaga org tua dia lagi kan.. terpaksalah dia prioritize.

sabar okay.

Farra said... Reply To This Comment

kak tie~ i'm ok...but if the kids not ok..of course mama going to not ok too ..insyallah kuserahkan segalanya pd allah :)
tu la bbysitter nak cakap pon serba salah..sbb tu die cakap thru phone instead face to face

Ealyie said... Reply To This Comment

huhuhuhu.. sedihnya Farra. taktau le canner rasa bila kena kat ely.. dpt call dari bs bgtau gitu gini..
btw ely skrg pun tgh dok risau mikioq si faris yang dah makin lasak, udah le kat situ bs jaga semua nye boys.. tapi so far dia takde merungut apa2, peel faris yg semedang manja ngalahkan ngan mama sndri tu yg paling ely risau.. yela dok nk berkelek manjang, payah jgak bs nk buat keje.. nk uruskan anak2 lain jugak.. huhuhuh..
sabar ye farra, masing2 kita ni ada dugaan nya masing2.. :(

Puan Hanis said... Reply To This Comment

hemm....

think the +ve side is the best kott...

adalah hikmah disebaliknya tu...

mayb didik anak2x more berdikari..berkawan....i guess laaa sbb hantar kat nursery kan...


anyway...kita doakan semoga semuanya baik-baik belaka

sabar yek farra...

Farra said... Reply To This Comment

ely,insyallah..tq tq

hanis, u r a great housewife and mom ;)..u r my idol tauuu

Ummu Auni Afif said... Reply To This Comment

itulah dilema seorang ibu. kalau diman kata OK, apa salahnya mencuba?

LiTtLe^m3 said... Reply To This Comment

kak... sayanglah berhenti dulu. tunggulah kot2 vss ke nnt :)