Sunday, March 28, 2010

Mawaddah 4th Birthday Party

Tertunai juga hajat Mama nk buat a small Birthday Party Nur Mwaddah yang ke 4. Juz a simple celebration and the guesta were only jiran tetangga, saudara -mara dan kengkawan dekat ngan rumah. Kalau nak ajak ramai mmg takut tak termasakler...Tau je la kita ada si bby yg suka memerap tu. hehe

So oleh kerana ada bby yg suka memerap tu, alkisahnya mama pon amik la cuti ari Jumaat semata-mata nak bakar kek, beli barang-barang basah kat NSK dan marinate sume bahan BBQ. Kali ni terasa mau buat BBQ. Jadi kami pon bakar le kat luar umah..yg di BBQ kan ialah sosej, ayam, udang dan sotong. Sume bahan basah dah dimarinate kami tumpang umah mak ..sbb peti sejukku dah penuh sama brg like kek and stok ebm.

Gambar-gambar sekitar majlis secara tak rasmi diambil oleh sepupu Mama, iaitu Fazli dr JariClickStudio. Kebetulan pulak dia tada sesi foto aka kenduri kahwin. So rezeki Mawaddah jugak la...tapi gambonyer Mama lom amik lagi. Katanya nak diedit dulu. So mari layan fes piccas dr our kamera dolu yg disnap oleh jurugambar tak bertauliah (=ayah :p)

Choc Moist Cake. Frosted with Choc Ganache..then taruk edible image..then taruk sket butter cream then campakkkan saja gegula warna warni itu. Bukan smarties, but i like..look marveles. kuikui ( pandai mak ko berjimat mawaddah ooi). Edible image ditempah dr sini yer.

Mawaddah in her smiling face. She's very happy gal on that day. Even pepagi tu masa mama masak, dok sibuk nyanyi 'happy birthday to mawaddah'..haha..sian dia..dah 1 week menunggu. Tulisan belakang Happy Birthday tu RM3 je kot beli dr Yummie. Belon tarak sbb ayah tak suke belom ok. Topi plak lupa bawa kuar. Dah beli last week, now terperak kat almari. Sedey Waddah

Sesi nyanyi dan tiup lilin. Atuk tangkap video masa ni. Sebelah mawaddah tu is Ilish, sebaya tau..beza 2 weeks je besday depa

Tempat BBQ ala moden. Tidak menggunakan arang..hanya guna letrik. Bulan ni bil letrik naik sket abg yer. Tukang bakar BBQ=Ayah Mawaddah.

As usual all homemade. No excuse to homemade even baby on board. Simple and Frugal living, so the menu are: BBQ ayam, udang, sotong,sosej. Nugget, wedges, french fries, spaghetti, nasi putih, coleslow ( btol ke ejaan ni?)

TQVM to all my relatives, neighbors and friends who came yesterday. You all really made Mawaddah's day! TQ for the gifts too ;)

Looking forward Mus'ab and Muaz birthday this comin June n Aug! Penat mmg penat, tp ntah la mama sukerrr. Cuma Mus'ab kata nak celebrate kat kg kedah sbb ada paksu cam last yr.

Nota: Sapa yg mau upah jurugambar, boleh upah sepupuku..upahnya antara terendah di ibu kota ni tau..hasilnye pon klas gitu

5 comments:

Ummu Auni Afif said... Reply To This Comment

amboi amboi. kecur air liur aku tgk makanan2 tu :P

LiTtLe^m3 said... Reply To This Comment

oo ni la hasilnya yg sambil berchatting dgn saya ye (after 1 hour baru reply u lepas tu long silent lepas tu sambung lg). cantik kek itu :)

y@tipruzz said... Reply To This Comment

hepi besday mawaddah! waaa bestnye tgk hasil penat lelah tp all homemade kan! i wish we can do the same thing tis august..tp perutku dh sarat benor time tuh huhu

Farra said... Reply To This Comment

aini~ala..bukan sodap pon :p

baiti~yes..this is the reason for not attending your ym chatting ekekek :p ..cantik tu sbb gegula yg kalerfulll

yati~kalo ko tak larat..ko boli je SR kek ok hihi, eh kuih raya thn ni camne? dh sarat time tu

ShaFiAti said... Reply To This Comment

happy birthday mawaddah..smoga jadi anak yg solehah...be a good girl k.. :)