Monday, April 5, 2010

Panggilan Pulau 2010!

Calling2 passenger to Tioman! hihi
Tahun ni rasanya nak menyahut semula panggilan pulau! amacam? ada brani?

Kali terakhir ke Pulau Tioman pada 18-20 June 2005. Masa tu Mus'ab dah setahun tapi lom pandai jalan. Kami konvoi 5 kete rasanya dan dudok kat Berjaya Resort.

Masa kat MMU dulu, rajin la juga jejalan ke pulau. Ingatkah lagi wahai kengkawan? Kalau tak silap kita dh pi Pulau Sibu, Pulau Tinggi dan Perhentian.

Masa gi Tioman tu mama lom ada blog..so mari kita imbas sket gambo2 dolu sbb nak semarakkan balik semangat kengkawan lain utk menyahut panggilan pulau hehe

Organizernyer En Fahmy & Pn Zaridah :). Masa tu kami dok berjiran lg so konvoi la gerak dr umah kepong. Gerak be4 7am tau! awal gile

Snorkeling time! Ab pon ikut taww

Posing..lps snorkeling

Penyu besar menemani kami!

Dah nak balik. Dpn resort kami


Besar sgt la ayah! tade XSS saiz ke?

Penat btoi..dlm feri..nak balik

Secara tentatifnya Panggilan Pulau tahun 2010 munkin Tioman around July 2010. Amacam? Dah naik pening ni dok baca review few hotels. Kali ni tak mungkin la Berjaya Resort. Dah beranak pinak, nak kene jimat.
Tgh review:
Paya Beach Resort. Baca review disini
Tioman Paya Resort. Baca review disini
Sun Beach Resort. Baca Review disini

BTW, dah dpt le quotation dr depa ni. cuma fenin nak yg mana, nampak gaya cam Tioman Paya / Paya Beach tu byk good review. Masih mencari lg ni...

Siapa ada cadangan sila-sila la kongsikan. Sapa nak join pon di alu-alukan :)

7 comments:

y@tipruzz said... Reply To This Comment

aku vote paya beach resort...ari tu mak aku gi matta fair ade promo resort tu..resort pon cun!

ieka said... Reply To This Comment

waduh waduh waduh.. rasa mcm baru je beberapa minggu lepas terjumpa balik gambar2 kenangan kat tioman ni heheh tgk2 fara dah upload dulu :p *mode teringat zaman2 single dulu keh keh keh*

ok je inshaAllah kalau takde aral bolehlah join sekali.. :)

Ealyie said... Reply To This Comment

Farra,
anda berhak menerima nya.. sila ambik awards anda yea.. ahahaha..:D

http://elyirisahmad.blogspot.com/2010/03/am-i-ehehehe.html

CT said... Reply To This Comment

wahhhhh bestnye....tp me n d family x minat aaa p pulau2....hehehehe

Farra said... Reply To This Comment

yati~beza harga paya beach ngan tioman paya tu rm10..tu la aku pon cam suka paya beach

ika~kali ni nak pakej or amik room je ek? idea dialu-alukan hehe

ely~tq tq..ku akan tgk nnti!

kak ct~ tak minat sbb akak tak penah try? skali akak join geng terapung kitorang ( snorkeling) mmg terus jatuh cintan! i bet uu heheh

ieka said... Reply To This Comment

fara i think now as most of us are with family we should be more open.. they can choose room only or with package.. kalau package tu sikit sgt, kita go for bilik shj.. utk sapa2 nak buat aktiviti boleh group kan satu group dan assign sorang dari mereka utk handle..

cuma i think buatlah satu dua aktiviti bersama macam makan2 ke (BBQ kat pelantar mcm kat pulau perhentian hehe), atau sukan pantai ke, banana boat ke.. ok la tu..

tapi ape kelas gi pulau tak gi snorkelling kan.. he he he..

perhaps kalau nak book bilik /pakej tu kita boleh letakkan deposit laa at least kepada peserta2.. takdela last minute baru kasi duit kesian la kat penganjur keluar duit sendiri la kan :)

just a thought..

kak ct, meh la .. pergi ramai2 camni best sbb selain merapatkan ukhuwah boleh juga melupakan kerja.. betul tak tipu punye..

p!nkerton said... Reply To This Comment

layannn jugak pi pulau ni (dah lama tak pegi huhu) mesti mcm2 kena pk kan kak, sbb kali ni ada 3 kids nak kena tag along hehe :)
saya pun takde experience pegi dgn whole family so tatau nak advice apa ;p tunggu review kak farra je lah hihi